Praticarea sportului de performanță nu ține cont de vârstă. Această idee a fost dovedită de către Lucian Mursez (44 de ani), Petre Capusta (58 de ani), Ivan Anghel (58 de ani) si Fănel Miloș (46 de ani), care au reușit să urce pe a doua treaptă a podiumului „World Masters Game”, un eveniment mondial dedicat veteranilor, la Ottensheim, în Austria.

Herăstrău, locul de pregătire

Deși se pregătesc pe Lacul Herăstrău, din Capitală, canotorii, în ciuda vârstei, au dat dovadă de un spirit de echipă exemplar cucerind două medalii de aur şi una de argint. Aurul a fost adus de echipajul de canoe dublu, format din Petre Capusta şi Ivan Anghel, la 2000 metri şi, respectiv, la 200 metri, în timp ce argintul a fost luat de echipajul de canoe 4, la 200 metri.

„Facem în jur de două antrenamente pe zi. Am cumpărat mingi de demarcație pentru un culoar de 200 de metri lungime și 9 metri lățime, pentru antrenamente. Este un sport scump, care necesită bani și timp, dar și anumite sacrificii”, ne-a declarat Mursez.

S-a accidentat, dar nu a renunțat

De notat este faptul că Lucian a tras până la final cu o ruptură musculară pe care a suferit-o la piciorul drept. Situația a semănat întrucâtva cu cea a legendarului Ivan Patzaichin, care a cucerit, în 1972, medalia de aur de la München, cu pagaia ruptă. „Noi încercăm să ducem tricolorul pe podiumul internațional. Acesta este targetul nostru și vrem ca pe viitor să evidențiem aurul. Vom lua parte la toate competițiile mari. Mă bucur că am reușit să aducem aceste medalii pentru România. Cred că am făcut o bună imagine la această competiție. Vreau să mulțumesc și Federației de kaiac-canoe, mai ales că ne-a împrumutat barca de canoe 4”, a mai precizat Mursez, care sprijină echipajul de dublu Alexandru Dumitrescu – Victor Mihalachi, campioni mondiali ai acestei discipline.

Mai mult, cei patru sportivi au mai concurat și la ediția de la Torino, de anul trecut, competiție unde au intrat în posesia mai multor medalii.