Evenimentul Zilei > Horoscop > Lucia cea luminoasă, Flora Carlin și șirul lui Fibonacci. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Lucia cea luminoasă, Flora Carlin și șirul lui Fibonacci. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Lucia cea luminoasă, Flora Carlin și șirul lui Fibonacci. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Vineri, 13!    O superstiţie puternică... Un sondaj Gallup arată că pe întreg globul cam peste trei sute de milioane de persoane ţin cont de acest "semn rău".

13 decembrie

 

Lucia cea luminoasă, Flora Carlin și șirul lui Fibonacci. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 13 decembrie s-au născut  Karim Aga Khan IV, Gustave Flaubert, Heinrich Heine, Cristopher Plummer, Dick Van Dick, Ionel Perlea, Leonard, Mihai Cruceanu, Ovidiu Maitec.

 

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Lucia, fecioara din Siracuza, Dosoftei, mitropolitul Moldovei, Eustratie, Auxentie, Evghenie, Mardarie și Orest.

Tradiţional, Sânmicoară, Sf. Lucia. Este obiceiul ca în dimineaţa zilei de Sf. Lucia femeile şi fetele nu cos, ca să nu le doară ochii peste an. (Speranţia).

Tradiţii, superstiţii, obiceiuri. O legendă aruncă o altfel de lumină asupra Sfintei.

 

Lucia

 

În vechime se întâmplau minuni. Se spune că prin Vrerea Domnului s-a zămislit fecioara Lucia. Ea era foarte curată la suflet şi scrierile vechi elineşti spun că… lumina! Da, că emana din trupul ei o lumină blândă şi caldă. Dar oameni răi, demoni întrupați, au vrut să stingă mica lumină, dovadă vie a Puterii lui Iisus.

Rănită fiind, fecioara nu s-a săvârşit decât după ce au venit preoţii şi au împărtăşit-o. Când sufletul ei a plecat la dreapta Tatălui corpul Sfintei a mai luminat odată foarte puternic, ca un fulger. Şi toţi cei prezenţi au simţit ca o pală caldă de vânt. Şi au slăvit cu toţii pe Sf. Treime!

Apoi a rămas în locul frumoasei şi luminoasei Lucia cea tânără, corpul zbârcit şi mic al unei babe de o sută de ani!

Poate unde Lucia vine de la “luce”, Lumină…

 

 

Prietenii

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți probabil că toți avem prieteni. Unii mai mulți, alții mai puțini, unii amestecă lucrurile, considerând prieteni pe tovarășii de băutură.

Carlin Flora este o femeie frumosă și inteligentă. A făcut o mulțime de module de studii superioare. Este absolventa, cap de serie, a Columbia University School of Journalism. A fost o perioadă editor la Psychology Today, a mai scris la Discover și Scientific American Mind, printre altele. În anul 2013 publică Friendfluence.

Carlin Flora citează psihologi și psihiatri de renume. Nu vă mai plictisesc cu amănuntele. Principalul este că studiile de pe o durată de peste 20 de ani, la care au participat, un număr de voluntari de pe tot globul, câteva mii, au relevat următoarele, dar cred că le știam cu toții. Prietenii buni, spiritul pozitiv de prietenie, induce ca un câmp magic. Fiziologic și psihic, sistemul imunologic este îmbunătățit, creativitatea intensificată, tensiunea, presiunea sângelui, scade, la seniori, la cei în vârstă s-a constata o amânare a instalării demenței senile sau a bolii lui Alzheimer. Mai mult, cei care au prieteni buni, se bucură de longevitate.

În cazul unor prieteni falși, lucrurile se schimbă radical. Invidiile și geloziile din prietenie sunt ca niște boli cronice. Îmbolnăvesc și pe emițător și pe receptor. Creșterea tensiunii și atacuri de furie și panică sunt doar o parte a tabloului clinic. Flora o citează pe Diane de Poitiers, amanta regelui Franței, Henric al II-lea, de prin secolul XVI: ”Dacă vrei un dușman perfect, alege un prieten. El știe unde să te lovească!”

Acest lucru mi-a amintit de morala mandarină, care spune că viața este o permanentă schimbare, în care prietenii pot deveni dușmani, iar inamicii de ieri, prietenii de astăzi. În Orient, cu siguranță, am trăit mult timp acolo.

 

Vineri, 13

Vineri, 13!    O superstiţie puternică… Un sondaj Gallup arată că pe întreg globul cam peste trei sute de milioane de persoane ţin cont de acest „semn rău”. Stau acasă, nu călătoresc, se feresc cât pot… se pierd multe miliarde de dolari, dar, paradoxal, accidentele de circulaţie sau catastrofele aviatice sunt mult mai puţine decât în alte zile. Poate unde atâtea milioane de oameni sunt atenţi, prudenţi şi se feresc de necazuri!

Superstiţia provine, spun unii, de la sfârşitul secolului XIX, din America. Mic burghezia americană începuse să descopere spiritualitatea alternativă. Sigur, superstiţia are un motiv creştin.

13 au fost mesenii Cinei cea de Taină şi în ziua de vineri a fost răstignit Iisus. 13 se mai numea şi „duzina dracului”. Să ne amintim că unii zgârie nori din State nu au etajul 13, în sălile de cinematograf lipsea locul şi rândul 13, în avioanele de pasageri nu exista locul 13 etc.

Vineri, zi nefastă şi 13 număr nefast. Când se întâlnesc produc… Black Friday, cum era numită, înainte de a deveni o zi de reduceri la marfă proastă sau rebutată.

Sunt multe coincidenţele între vineri, 13 şi evenimente negative care au avut loc în ziua sau în luna respectivă!

Să ne amintim că pornind de la „coincidenţe”, matematicianul din Pisa, Leonardo Fibonacci, cel care a adus în Europa cifrele arabe şi „cifra zero”, ei bine, un şir de coincidenţe a dus la decoperirea celui mai important şir din Univers, „şirul lui Fibonacci” prezent în mai toate lucrurile naturale, sau umane!

 

Şi nu este o nicio coincidenţă că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

HOROSCOP    13 decembrie 2019

 

BERBEC   Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg!”  Se pare că ai o decepţie, doar este vineri, 13, dar poţi să salvezi situaţia! Temperează-i pe cei din jur, pe cei care se trezesc vorbind pe lângă subiect. Astăzi evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate. O zi cam dubioasă, cu plusuri şi minusuri, supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Nu aborda subiecte controversate, mai ales cu cei dragi.

TAUR  Zi densă de muncă, importantă pentru viitorul unui proiect, sau al unei afaceri.  Paradoxal, dar tot ceea ce începi în această zi de vineri, 13, poate aduce rezultate bune pe termen lung! O nouă idee de afacere, o propunere interesantă sau o nouă relaţie! Din toate poţi să profiţi cu ceva. Ca aspect emoţional, simţi nevoia unei perspective din care să analizezi realizările şi insuccesele din ultimul timp, cât, mai ales, raporturile cu partenerii tăi, de afaceri sau sentimentali, raporturi care nu te încântă prea mult. Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii care nu sunt ale tale?

GEMENI    Astăzi, vineri, 13, trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie în comunicare, altfel vei avea de pierdut. Trebuie, mai ales, să fii foarte clar, explicit, în exprimarea sentimentelor. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Poate cea mai bună zi a săptămînii în acest domeniu, paradoxal, al sentimentelor.  Cheltuielile făcute astăzi le vei numi mai tîrziu investiţii inspirate. Te bucuri de o abilitate specială fiind şi cu intuiţia şi carisma personală bine aspectate.

RAC  Dimineaţa dedică ziua planurilor de viitor, fie că e vorba despre Crăciun, Anul Nou,  dar mai ales, după veştile primite, trebuie neapărat să-ţi amplifici, să îmbunătăţeşti relaţiile umane! Astăzi programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Mai ai răbdare şi nu forţa finalizarea unei situaţii, ci justifică întârzierea cu un zâmbet şi o ridicare din umeri : „C’est la vie, c’est la guerre”, sau cum adaptează românul: „asta-i via, asta-i gara!” Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.

LEU  Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri. Emoţional, este o perioadă nesigură şi încerci să compensezi prin adunarea de date, de informaţii. Configuraţia astrologică îţi conferă un dar, dacă se poate spune aşa, a comunicării aproape telepatice şi o disponibilitate, o subtilă incitare a altora către destăinuiri şi confesiuni. Gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun.

FECIOARA   Ca rezultat al efortului trecut şi a hărniciei tale, astăzi ai o veste bună despre o posibilă îmbunătăţire a statutului tău la serviciu. Sau o veste bună despre familie, rude, prieteni… Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă, doar este vineri, 13. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar nu te deplasa, după căderea întunericului. Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile. Acest lucru mai pe seară, timp în care vrei să mergi şi la un spectacol.

BALANŢA   Pentru vacanţa de Crăciun, fă din timp rezervările şi ia măsurile necesare ca perioada să fie o reuşită. Spre sfârşitul zilei te poţi interesa de prieteni şi rude, să mai schimbi o vorbă! Astăzi este o zi de activitate şi succes.  Ai, în sfîrşit, feed back-ul acţiunilor tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aşteptai din domeniul relaţiilor de afaceri si sociale şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Mănâncă raţional, la ore decente, respectă-ţi stomacul şi el te va servi cât va putea.

SCORPION   Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă iar tu te simţi bine, în ciuda faptului că este vineri, 13. Dimineaţa e favorabilă unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine, azi pari obosit şi puţin distrat! Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine, ai o mare putere de focalizare. Astăzi nu te grăbi, nu te enerva, nu lua decizii importante. Zâmbeşte, nu vorbi mult, ascultă şi lucrurile se vor aranja de la sine. Dacă conduci, adică dacă conduci un automobil, nu sunt probleme. Evită, însă, căderea serii, întunericul cu ale sale creaturi.

SĂGETĂTOR   Respiră adânc, numără în gând până la zece… Astăzi eşti emotiv. Sau, timid? Fii mai prudent şi mai organizat, te împrăştii în prea multe direcţii, te apuci de prea multe lucruri deodată! Nu trebuie să întreprinzi nimic important.  Zi bună pentru discuţii, planuri, planificări, analize, şedinţe, bilanţuri – tot ceea ce ţine de un management performant, fie că este vorba de o multinaţională sau de propria bucătărie, birou sau living. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Astăzi ai o zi bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii.

CAPRICORN   Astăzi eşti prea obosit, nu trebuie să te mai enervezi în plus! Este o situaţie obiectivă, nu te stresa inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa poţi găsi soluţia optimă problemelor tale. Configuraţia astrologică nu este foarte prielnică in abordarea unor persoane din sfera autoritaţii publice. Aşa că lasă pe săptămâna viitoare! Concentreaza-te, lasa confuzia pe alta data. Confuzie care iti sta bine uneori. Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.  Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără cheltuieli nejustificate.  Perioada îţi este prielnică, în general; cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, astazi veţi evita neplăcerile. O şedinta sau o adunare iti poate da unele indicii pretioase.

VĂRSĂTOR  Nu prea ai spor, orice ai face, este vineri, 13. Oferă-ţi o pauză. Poate la o cafea bună, cu o prietenă şi cu vorbe multe. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la sală, la bridge, sau în vizite. Alege! Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Nu da curs invitaţiei ci spune că eşti ocupat şi reprogrameză.  După amiază ai, totuşi, de rezolvat nişte probleme. Pe plan emoţional, în amor tăcerea este mai importantă uneori decât un discurs elocvent. O zi obositoare pe total, dar până la urmă foarte plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi! Seară deosebită în compania celor dragi, dar de fapt cu mai multe versiuni, care de care mai interesantă.

PEŞTI O zi bună în ceea ce priveşte domeniul sentimental. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie, profita de favorile stelelor, cu bucurie şi optimism! Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat astăzi în cochilia confortabilă a lipsei verbului. Dacă ai… cochilie, pentru că peştii nu prea au! Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute pe care nu poţi să le controlezi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.