Evenimentul Zilei > International > Lovituri sub centură. Penurie dezastruoasă de prezervative la nivel mondial
Lovituri sub centură. Penurie dezastruoasă de prezervative la nivel mondial

Lovituri sub centură. Penurie dezastruoasă de prezervative la nivel mondial

Consecință neașteptată a pandemiei Covid-19, o penurie globală de prezervative se extinde din cauza numeroaselor fabrici și circuite de distribuție paralizate, a avertizat principalul producător al sectorului. O situație care ar putea fi „dezastruoasă” potrivit ONU

Aproape jumătate din locuitorii planetei se află în autoizolare iar producătorii judecați „neesențiali” au închis porțile în numeroase țări.

În Malaezia, una din primele țări care produc prezervative și cauciuc, materia primă, o izolare strictă este în vigoare începând cu 18 martie, după o recrudescență a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Gigantul malaezian Karex, care fabrică un prezervativ din cinci la nivel mondial, a fost la rândul lui lovit de restricții, așteptându-se la o scădere a producției de 200 de milioane de prezervative, în raport cu producția normală din această perioadă a anului.

Întrucât alți producători din întreaga lume se confruntă cu dificultăți similare în ceea ce privește fabricarea și livrarea de prezervative, oferta globală scade, a avertizat directorul executiv al Karex, Goh, Miah Kiat.

„Lumea se va confrunta fără îndoială cu o penurie de prezervative”, a declarat directorul Karex. „Aceasta este o preocupare majoră, deoarece prezervativele sunt un articol sanitar de primă necesitate”.

„Chiar în timp ce luptăm cu Covid-19, există și alte probleme pe care trebuie să le analizăm”, a spus el, exprimându-și îngrijorarea deosebită pentru furnizarea de prezervative către țările în curs de dezvoltare.

Karex, care furnizează contraceptive pentru multe companii și guverne, precum și pentru programe umanitare, a trebuit să își închidă temporar cele trei fabrici din Malaezia, de la începutul măsurilor restrictive luate în această țară.

Grupul a fost autorizat ulterior să-și reia producția dar doar cu 50% din mâna de lucru obișnuită.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: