PSD a decis ca toți parlamentarii partidului, să nu participe la votul pentru investitrea guvernului Orban. Cu toate acestea, deputatul PSD de Cluj, Cristina Burciu a anunțat, miercuri, că va vota pentru investirea guvernului PNȘ, deoarece România are nevoie de stabilitate.

Gestul deputatului PSD este unul de frondă față de actuala conducere a PSD Cluj, în fruntea căruia a fost numit, de la centru, jurnalistul Liviu Alexa.

”Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor.

Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție. Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern”, a scris Burciu, pe Facebook.

Cu câteva zile înainte de votarea adoptarea moțiunii de cenzură, alți doi deputați PSD de Cluj, Horia Nasra și Cornel Itu au demisionat și s-au înscris în partidul lui Victor Ponta. Decizia celor doi aleși a fost motivată de impunerea de la centru a lui Alexa, în funcția de președinte. Cu toate acestea, în preziua moțiunii, cei doi deputați au declarat că sau reînscris în PSD.

Pe surse a fost acreditată ideea că celor doi li s-ar fi promis că Alexa va fi înlocuit rapid, după moțiune, fapt ce nu s-a întâmplat în realitate. Cei doi aleși s-au arătat iritați de faptul că Viorica Dăncilă a venit la Cluj și, nici măcar nu au fost invitați la evenimentele la care a participat premierul.

Contactat de reportul EvZ, deputatul Nasra a declarat că a înțeles că Dăncilă a preferat echipa lui Alexa și că el va intra în opoziție, din interiorul PSD.

Deputatul PSD Cristina Burciu, este un apropiat al primarului din Turda, Cristian Matei, ales de pe lista PSD. De altfel, între Cristian Matei și Liviu Alexa a izbucnit un conflict zilele trecute, după ce edilul a aflat că noul președinte caută un alt candidat pentru PSD, pentru primăria orașului Turda, motivând faptul că Matei nu ar mai fi fost reales ca primar, datorită lipsei realizărilor din mandatul său.

”Un proxenet politică și o amibă”

Liviu Alexa, care a anunțat că va curăța filiala PSD Cluj, din temelii, producând un real cutremur printre membrii de partid, a acordat un interviu pentru ziardecluj.ro, ziar pe care îl patronează, unde a făcut referire la decizia lui Burciu. Întrebat de ce crede că deputatul Burciu a recurs la un asemenea gest, Liviu Alexa a răspuns: ”Cristina Burciu este o amibă politică, care nu are capacitatea de a lua decizii politice de capul ei, ea fiind o mătușică de 50 de ani urcată de la curul vacii spre deputăție. Proxenetul său politic, primarul Cristian Matei e adevăratul creier al acestei decizii. Căci Cristina Burciu în trei ani de parlamentarism nu a produs nimic concret pentru clujeni, ba din contră, a consumat salarii de 6000 de euro lunar de la Camera Deputaților, dormind în papuci. Noi știam de Cristina Burciu că a avut contacte cu liberalii acum două săptămâni și am așteptat pe bune să aibă loc această trădare fără să fiu eu nevoit să le arăt cetățenilor care au ales-o, cât de putredă e ea. Filiala Turda e compusă din oameni foarte proști care se cred deștepți, credeau că ne fac pe noi, cei de la Cluj cu jocuri subterane. Trădătoarea Cristina Burciu a lipsit de la congresul de lansare la Preşedinţie a Vioricăi Dăncilă, apoi a refuzat ieri să participe la evenimentul Vioricăi Dăncilă de la Cluj motivând migrene subite. Ca să nu mai zic de marele primar de municipiu Turda, Cristian Matei, care a refuzat să îi facă un program premierului viorica Dăncilă pe zona de Turda, el, un guvid politic care a primit de la Dăncilă o grămadă de bani pentru dezvoltarea Turzii. Orice se poate repara în viața asta, dar nu caracterul”.