Evenimentul Zilei > Social > Lovitură pentru pensionari, mai cruntă decât pandemia
Lovitură pentru pensionari, mai cruntă decât pandemia

Lovitură pentru pensionari, mai cruntă decât pandemia

Fondatorul Asociației Pensionarilor, Dorina Barcari, a lansat un atac la adresa Guvernului, despre care spune că „vinde cetățenilor numai gogoși”.

Guvernul evită să spună cu cât crește pensia minimă în 202, sau dacă va crește. Premierul dă asigurări evazive și nu spune exact cu cât va fi majorarea, ci doar că va fi bazată pe creșterea economică și vor fi anumite ajustări, în funcție de rata inflației.

Dorina Barcari, membru fondator al Asociației Pensionarilor, a făcut un apel către guvernanți.

Care este strategia Guvernului?

Guvernul a venit cu o strategie de creștere a punctului de pensie de anul viitor, până în 2024, când ar trebui să ajungă la 1.841 de lei, dar în program nu există nicio mențiune despre această pensiune minimă.

Se vând gogoși umflate cu promisiuni

„Ați observat foarte corect, că nu au niciun fel de program și tot se vând gogoși umflate cu promisiuni, că o să fie și că o să crească, dar nu e clarificat cât o să crească, dacă o să crească, în bază de ce, pentru că, pensiile astea nu sunt așa de capul lor, ele sunt în urma unor legislații

Nu se respectă legile!

„Legislația trebuie respectată, ori legislația în vigoare nu este respectată. Legea 127 care urmează să intre în vigoare nu este respectată, altă lege nu există, și atunci în bază de ce măresc ei? Vin să vândă gogoşile cu creşterea economică şi alte aiureli. Creşterea asta economică este interpretabilă, ea poate fi considerată în tot felul de feluri, încât să nu se crească pensiile”, spune Dorina Barcari, conform România Reală.

Nu vom avea niciodată un răspuns

Credeţi că nu se va da vreo lămurire exactă, dacă nici dumneavoastră, mass-media, cu toate insistenţele, nu obţineţi nimic, ei credeţi că ne vor da nouă vreo dată exactă? Ne vor da niște aiureli, cu noi suntem conștienți și mamă-mamă ce o să facem, și cu asta basta.

Niciodată nu o să primim un răspuns exact. Mai grav este că se confundă ajutorul social cu pensiile de asigurări sociale și este foarte grav, pentru că, e una dreptul de pensie a unui om care a contribuit, chiar dacă a contribuit puțin, și e o pensie redusă, care trebuie să fie limitată totuși, la un nivel și alta, ajutorul social dat cuiva care nu a contribuit un leu, sau a contribuit așa ceva, neimportant”, a spus Dorina Bacari, membru fondator al Asociației Pensionarilor.