Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură pentru fostul șef al DNA Brașov. Ce a decis Curtea de Apel Alba Iulia
Lovitură pentru fostul șef al DNA Brașov. Ce a decis Curtea de Apel Alba Iulia

Lovitură pentru fostul șef al DNA Brașov. Ce a decis Curtea de Apel Alba Iulia

Cornel David-Deca, fostul șef al DNA Brașov, a încasat o lovitură de proporții din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit luju.ro, judecătorii Maria Elena Covaciu și Leontin Coraș de la Curtea de Apel  Alba Iulia i-au achitat definitiv pe ex-deputatul Ion Ochi și pe alți cinci inculpați într-un dosar de abuz în serviciu și mită fabricat de Binomul DNA-SRI. Trei dintre inculpați fuseseră defilați în cătușe. Achitările au fost pronunțate pe „fapta nu există” și pe „fapta nu este prevazută de legea penală”. La fond, a plouat cu condamnari.

Joi, 16 iulie 2020, judecătorii Maria Elena Covaciu și Leontin Coras i-au achitat definitiv pe fostul deputat PSD Ion Ochi și pe alți cinci inculpați într-un dosar fabricat de către Deca împreună cu mâna lui dreapta de la DNA Brașov, procuroarea Monica Munteanu. Direcția Națională Anticorupție a ticluit cauza cot la cot cu Serviciul Român de Informații, maculatură de rechizitoriu fiind confirmată de către Gheorghe Popovici, șeful din acel moment al Secției I de la DNA Central. Trei dintre inculpați au fost achitați după ce în 2015 DNA i-a defilat în cătușe, reținându-i pentru 24 de ore.

La 31 octombrie 2017, judecătorul Bogdan Benegui de la Tribunalul Brașov nu a îndrăznit să crâcnească în față Binomului DNA-SRI, pronunțând numai și numai condamnări, dintre care trei cu executare (inclusiv pentru fostul deputat Ion Ochi). Același Benegui a constatat că trei inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore de către DNA. De altfel, parchetul ceruse arestare și pentru Ion Ochi, dar Camera Deputaților i-a trimis la plimbare pe procurori.

La 21 aprilie 2015, DNA a cerut arestarea lui Ion Ochi pentru pretinse fapte de abuz în serviciu și luare de mită în legătură cu reabilitarea unui drum din județul Brașov, pe vremea când Ochi conducea Consiliul Județean (mai precis, anul 2011). După cum ați văzut, acuzațiile fabricate de tandemul Deca-Munteanu au sfârșit prin a se face țăndări în mod asurzitor.

Decizia de achitare a venit după ce avocatul Vladimir Ciolacu, din Baroul Brașov, apărătorul omului de afaceri Dorin Cristian Nica, a obținut strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Brașov la CA Alba Iulia, temându-se că nu cumva Binomul DNA-SRI să facă presiuni asupra completului format din judecătorii Marius Liță și Oana Stroiu, notează sursa menționată.

Mai multe detalii AICI.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: