Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură pentru bogații planetei! E incredibil cât au pierdut într-o săptămână
Lovitură pentru bogații planetei! E incredibil cât au pierdut într-o săptămână

Lovitură pentru bogații planetei! E incredibil cât au pierdut într-o săptămână

Epidemia de coronavirus a început să afecteze și averile celor mai bogați oameni din întreaga lume.

Doar în ultima săptămână, averea combinată a celor mai bogați 500 de oameni ai lumii a scăzut cu 444 miliarde de dolari, iar asta nu este altceva decât o consecință a coronavirusului care a afectat piețele bursiere de pe întreg globul.

Peste 12% a pierdut indicele bursier American Dow Jones Industrial Average, aceasta fiind, după criza financiară din 2008, cea mai gravă scădere înregistrată într-o săptămână.

Potrivit Bloomerang, deprecierile înregistrate la nivel global au şters mai mult de 6.000 de dolari de pe pieţele bursiere.

Cele mai mari pierderi le-au suferit primii trei cei mai bogați oameni ai lumii, Jeff Bezos, Bill Gates și Bernard Arnault. Împreună, averea lor a scăzut cu 30 de miliarde de dolari, după cum informează Bloomberg Billionaires Index.

Nici Elon Musk nu a scăpat, acesta aflându-se pe locul patru în topul pierderilor. Averealui a scăzut cu 9 miliarde de dolari. După ce la începutul anului, acțiunile companiei sale Tesla Inc. au înregistrat o creștere abruptă, acum au scăzut considerabil.

În acest an, sunt pe pierdere în jur de 80% din miliardarii incluşi în clasamentul Bloomberg al celor mai bogaţi oameni ai lumii, inclusiv cei ale căror afaceri au fost puternic afectate de epidemia de coronavirus.

Micky Arison, preşedintele Carnival Corp, a avut o pierdere de un miliard de dolari într-o singură săptămână, în condiţiile în care cel mai mare operator de nave de croazieră a fost nevoit să ţină în carantină pasagerii de pe una din navele sale aflate în Japonia, unde cel puţin cinci pasageri au murit în urma infectării cu noul coronavirus, potrivit Știrile Protv.