Blake este internat în stare stabilă în spital după ce a fost împuşcat în spate de şapte ori de poliţişti, în faţa copiilor săi. Potrivit medicilor, cel mai probabil, el va rămâne paralizat, scrie Digi24.

Tatăl său a declarat sâmbătă dimineața că nu înţelege de ce fiul său, probabil paralizat pe viaţă, este legat de patul de spital.

La scurt timp, proteste ample au fost organizate în Wisconsin, care s-au întins pe mai multe zile.

La aceste proteste, un tânăr de 17 ani ar fi împuşcat mortal doi participanţi. El a fost pus sub acuzare de procurori.

Guvernatorul democrat din Wisconsin, Tony Evers, şi-a exprimat regretul în cadrul unei conferinţe de presă că Jacob Blake este încătuşat astfel.

„Aş fi sperat să putem găsi un mijloc mai bun de a-l ajuta să se restabilească. Asta mi se pare contraproductiv”, a declarat el.

La trei luni după moartea lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist alb pe 25 mai la Minneapolis, afacerea Jacob Blake a relansat în SUA o amplă mişcare de protest împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti, scrie Agerpres.

Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, tatăl a şase copii, a fost împuşcat în spate de ofiţeri de poliţie care l-au urmărit după ce le-a întors spatele, a deschis portiera şi încerca să se aşeze pe locul şoferului.

Trei dintre fiii săi, în vârstă de trei, cinci şi opt ani, au asistat la această scenă, a anunţat marţi avocatul specializat în drepturi civice Ben Crump, care reprezintă familia Blake.

Tânărul, care a intervenit pentru a opri o ceartă între două femei, a fost împuşcat de patru dintre cele şapte gloanţe care i-au fost trase în spate de către un singur poliţist, în pofida faptului că ”nimic nu indica că era înarmat”, a declarat Crump.

Ultimele zile au fost marcate de ample și violente proteste în SUA.