Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură cruntă pentru fostul șef al ANAF. Judecătorii sunt de neînduplecat! E oficial
Lovitură cruntă pentru fostul șef al ANAF. Judecătorii sunt de neînduplecat! E oficial

Lovitură cruntă pentru fostul șef al ANAF. Judecătorii sunt de neînduplecat! E oficial

Lovitură cruntă pentru Sorin Blejnar, fostul director al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Judecătorii au luat o decizie care îl pune în dificultate pe fostul șef al ANAF.

În urmă cu doar câteva zile, judecătorii Curții de Apel București (CAB) au hotărât să respingă definitiv o contestaţie la executare formulată de contestatorul-condamnat Blejnar Sorin, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), scrie Just News.

Solutia pe scurt: Dp.379/CO/În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod proc. pen. rap. la art. 597 alin. 7 Cod proc. pen. respinge contestaţia formulată de contestatorul-condamnat Blejnar Sorin împotriva sentinţei penale nr. 179/16.10.2020 pronunţate de Tribunalul Ilfov – Secţia Penală, ca nefondată. Menţine sentinţa penală atacată. În baza art. 275 alin. 2 Cod proc. pen. obligă contestatorul-condamnat la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 26.11.2020.

Sorin Blejnar a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

În urmă cu un an și jumătate, magistrații Curții de Apel București l-au condamnat pe fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul de trafic de influență.

CITEȘTE ȘI Un nou dosar al lui Blejnar se întoarce la DNA. Ce au decis magistrații de la CAB

Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

CITEȘTE ȘI Sorin Blejnar: „Este trist să stai în închisoare nevinovat”

CITEȘTE Și Răsturnare de situație în cazul lui Blejnar. Ce a decis ÎCCJ. News alert

În perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip «fantomă» controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”, au subliniat procurorii. În prezent, Blejnar este încarcerat la penitenciarul Rahova.