Evenimentul Zilei > Justitie > Blestem? Al doilea procuror-șef care are un condamnat penal în familie
Blestem? Al doilea procuror-șef care are un condamnat penal în familie

Blestem? Al doilea procuror-șef care are un condamnat penal în familie

Cuscrul șefului DNA, Crin Bologa, Septimiu Țurcaș, primarul PNL din Șimleu Silvaniei, a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Cluj la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

 

Curtea de Apel Cluj a menținut sentința dată în luna iulie de Tribunalul Maramureș în dosarul în care Septimiu Țurcaș era acuzat de abuz în serviciu, se arată în minuta instanței. Septimiu Țurcaș este socrul fiicei lui Crin Bologa, fiul lui Țurcaș căsătorindu-se in 2016 cu fiica lui Bologa, Crina Andrada, darul de nunta ridicându-se la peste 100.000 euro, asa cum presa a dezvaluit la acel moment.

Potrivit rechizitoriului este vorba de afaceri imobiliare necurate ale primarului, prin care oraşul Şimleu Silvaniei a fost păgubit cu sute de mii de lei, scrie g4media.ro.

Una dintre infracțiuni se referă la faptul că, în cursul anului 2008, „inculpatii Ţurcaş Septimiu, Hosu Claudia, Dincă Valeriu si Mocan Elena Maria, în calitate de membri ai comisiei de fond funciar, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu care le reveneau, au participat la reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate de pe urma defunctei B.F.”

În sentința magistraților, primarul liberal a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. El a fost achitat de celelalte capete de acuzare, printre care și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Inițial, primarul din Simleu Silvaniei a fost trimis in judecata de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj pentru abuz în serviciu și fals.

Șeful DNA, Crin Bologa, vine de la Sălaj, unde a fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și purtător de cuvânt al instituţiei.

Fostul procuror șef de la DIICOT, Giorgiana Hosu a demisionat după condamnarea soțului său

Este al doilea caz de procuror-șef care are în familie un condamnat penal după Giorgiana Hosu, fosta șefă DIICOT, care a demisionat după condamnarea soțului său.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Primarul orașului sălăjean a fost găsit vinovat pentru trucarea unor acte legate de retrocedarea unor terenuri.