Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost, joi, în inspecţie în judeţul Alba pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda pentru a vedea cum merg lucrările pe acest tronson de autostradă.

Reamintim că statul român a reziliat recent contractul cu constructorul spaniol, fiind preluat de către CNAIR.

„Lotul 3 va fi deschis, undeva, la sfârşitul lunii septembrie. A fost preluat de către CNAIR. Se fac lucrările. Va fi dat în trafic la sfârşitul lunii septembrie, deci acei 44 de kilometri (pe loturile 3 şi 4 – n.r.) vor fi în integralitate deschişi. Se va circula de la Sibiu la Nădlac la profil de autostradă”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Totodată, Răzvan Cuc a precizat că lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda se va da în circulaţie, la fel cum se va da şi la lotul 3 Lugoj-Deva.

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între Şoimuş şi Ilia, în lungime de 22,14 kilometri, a fost deschis traficului la mijlocul lunii august.

Pentru lotul 3, între Ilia şi Holdea, în lungime de 21,14 kilometri, CNAIR a făcut în regie proprie lucrările ce mai trebuiau executate de constructorul spaniol.

Pe de altă parte, constructorul lotului 3 a anunţat că se gândeşte „foarte serios” să facă plângeri penale şi să acţioneze statul român în judecată, considerând că ministrul Transporturilor a reziliat contractul într-un mod abuziv.

Constructorul a anunţat în 12 august că lucrările aferente proiectului au fost finalizate şi că nu există impedimente de ordin tehnic sau contractual pentru ca CNAIR să nu efectueze recepţia proiectului şi punerea sa în funcţiune, potrivit romaniatv.net.

Lugoj-Deva: Cuc se laudă că va face, până la sfârșitul anului, ce trebuia să realizeze constructorul spaniol în doar 10 zile

Ce se întâmplă cu Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. News Alert

Dezastrul lui Cuc. CNAIR a reziliat contractul pentru lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva

EXCLUSIV. EvZ a avut dreptate! Dezastru pe Lugoj-Deva. Contractul, REZILIAT! Experții acuză!

Sub domnia lui Răzvan Cuc, România are prima autostradă-muzeu. Aici sunt banii dumneavoastră!

Oficialii CNAIR fac acuzații grave: pe lotul trei de autostradă Lugoj – Deva, s-a „umblat” la asfalt

Atentat la siguranța circulației pe autostrada Lugoj-Deva.  Promisiunile lui Răzvan Cuc ascund nereguli grave

PERICOL PENTRU ȘOFERI! Cum arată, de fapt, autostrada Lugoj-Deva. VIDEO senzațional!

 

Te-ar putea interesa și: