Evenimentul Zilei > Justitie > Lolita de Timișoara. Eleva care și-a ucis iubitul bogat a primit 11 ani de pușcărie
Lolita de Timișoara. Eleva care și-a ucis iubitul bogat a primit 11 ani de pușcărie

Lolita de Timișoara. Eleva care și-a ucis iubitul bogat a primit 11 ani de pușcărie

Cristina Răceanu, eleva de liceu care și-a ucis cu șase lovituri de cuțit iubitul ce putea să-i fie tată, a fost condamnată, zilele acestea, la 11 ani de închisoare și plata a 100.000 de euro, daune, către familia bărbatului.

Fata abia a împlinit 18 ani. Crima a comis-o din gelozie, dar și pentru că, a afirmat ea, la un moment dat, într-o postare pe o rețea de socializare, iubitul i-ar fi cerut să devină și amanta altor bărbați. Victima, om de afaceri cunoscut în Timișoara, fusese trimisă în judecată și acuzată că ar fi plătit ca să facă sex cu fete sub 18 ani.

Amantă la 14 ani

Povestea dintre cei doi a început când fata avea doar 14 ani. Orfană și rămasă pe stradă după ce casa în care locuia cu frații ei a ars într-un incediu, fata a devenit protejata lui Ardelean. Având din prima căsătorie o fată de vârsta ei, Ardelean a început să îi ofere haine de la aceasta, și o invita deseori la masă. Nu a trecut mult și a invitat- o în pat. Fata se simțea ocrotită de primul bărbat din viața ei, chiar dacă era cu 30 de ani mai bătrân. Acesta îi făcea toate voile, îi dădea bani și o ducea în excursii în străinătate. După ultima vacanță petrecută în Grecia, pe un yacht, Ardelean a decis să se despartă de micuța protejată. Era deja trimis în judecată în dosarul DIICOT „Minore pentru VIPuri”, acuzat că ar fi beneficiat, contra cost, de servicii sexuale din partea unor fete mai mici decât Cristina. Pentru fiecare orgie cu liceene și cocaină, bărbații plăteau mii de euro.

Cristina știa de aventurile cu minore ale iubitului. „Era geloasă și l-a amenințat de multe ori că îl omoară”, au relatat, pentru EVZ, apropiații cuplului.

Omorât la cină

O crimă cumplită alertează polițiștii din Timișoara pe 8 noiembrie 2016. Dan Ardelean, 47 de ani, patronul spălătoriei auto Niagara și co-fondator al Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație – Timiș este omorât în propria casă cu mai multe lovituri de cuțit. Prima lovitură a primit-o drept în inimă, apoi alte cinci în spate. Când au ajuns la adresă, polițiștii s-au șocat: locul era plin de sânge, iar bărbatul zăcea pe jos. Dintr-o camera alăturată, mama lui, o femeie bolnavă de Alzheimer, asistase la toată oroarea. Autoarea crimei, amanta elevă de liceu, Cristina Răceanu, a fost găsită rătăcind pe străzi, în stare de șoc, ceva mai târziu. În fața judecătorilor și-a recunoscut fapta, susținând însă că nu a fost în deplină conștiință de cauză. De altfel, și prietenii omului de afaceri au afirmat că în ultimul an acesta a dus-o de mai multe ori pe adolescentă la consulturi psihiatrice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.