Evenimentul Zilei > International > Locul unde casele costă doar un euro. Care sunt condițiile de cumpărare
Locul unde casele costă doar un euro. Care sunt condițiile de cumpărare

Locul unde casele costă doar un euro. Care sunt condițiile de cumpărare

O măsură neaşteptată au luat autorităţile din localitatea siciliană Bivona, din Italia, care au scos la vânzare mai multe case cu preţul simbolic de 1 euro.

Măsura vine ca urmare a scăderii demografice din această zonă.

Orașul pitoresc, fondat în anul 1160, a ajuns la o populație de doar 3.800 de locuitori – aproape jumătate din populația de acum 40 de ani. Tinerii s-au mutat în marile orașe, iar numeroase locuințe au rămas goale.

„Casele sunt deținute de cetățeni care nu au interesul de a le restaura”, au precizat autoritățile locale, Există, însă, câteva condiții. Odată intrat în posesia casei, noul proprietar va trebui să înceapă renovarea în mai puțin de un an. De asemenea, doritorii trebuie să depună 2.500 de euro într-un cont special, pentru a demonstra că au intenții serioase”, au spus autorităţile italiene.

Potrivit autorităţilor, programul se va derula pe o perioadă de patru ani.

Una dintre condiţii este ca locuinţele să fie aduse la un nivel decent, pentru a putea fi locuite sau date în folosință. Proprietarii, însă, nu sunt obligați să locuiască în ele. Le pot transforma în magazine sau hoteluri.

„Proiectul Bivona – Case de 1 Euro urmărește să restaureze și să îmbunătățească clădirile din centrul vechi al Bivonei, restaurând rolul istoric al orașului de centru al culturii și vieții”, au mai declarat reprezentanții locali, potrivit observator.tv