Evenimentul Zilei > Actualitate > Locuieşte în România, este PRINCIPALUL SUSPECT al ameninţărilor cu bombă care AU ÎNGROZIT ELEVII DIN SUA şi vrea să fie apărat de un AVOCAT CELEBRU
Locuieşte în România, este PRINCIPALUL SUSPECT al ameninţărilor cu bombă care AU ÎNGROZIT ELEVII DIN SUA şi vrea să fie apărat de un AVOCAT CELEBRU

Locuieşte în România, este PRINCIPALUL SUSPECT al ameninţărilor cu bombă care AU ÎNGROZIT ELEVII DIN SUA şi vrea să fie apărat de un AVOCAT CELEBRU

Vincent Canfield, americanul de 21 de ani suspectat că a lansat ameninţarea cu bombă din cauza căreia au fost închise peste 1.000 de şcoli în Los Angeles, se află în România şi vrea să fie reprezentat de un avocat care s-a ocupat de celebrul caz al fostului consultant CIA, Edward Snowden.

Conform CBS News, bărbatul a primit o citaţie din partea autorităţilor în ancheta privind mailurile de ameninţare care au vizat şcoli din mai multe oraşe americane, dar a susţinut că a fost victima hackerilor.

Acesta a luat legătura cu anchetatorii americani, dar nu s-a conformat citaţiilor şi vrea să ia legătura cu un avocat care l-a reprezentat şi pe fostul consultant CIA, Edward Snowden (n.r. – Snowden a dezvăluit în 2013 informaţii confidenţiale sustrase de la Agenţia Naţională de Securitate din SUA şi de la Serviciul Guvernamental britanic pentru Comunicaţii).

Tânărul American a refuzat să răspundă la întrebarea dacă s-a mutat recent (n.r. – în urmă cu aproape două săptămâni) în România pentru a scăpa de acuzaţii.

În cele din urmă, autorităţile americane au stabilit că e-mailurile de ameninţare erau false. Atenţia forţelor de securitate din SUA a crescut după ce 14 persoane au fost împuşcate mortal pe 2 decembrie, în comitatul californian San Bernardino, de doi indivizi înarmaţi. De altfel, în Statele Unite se înregistrează frecvent atacuri armate în instituţii de învăţământ.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.