Conform CBS News, bărbatul a primit o citaţie din partea autorităţilor în ancheta privind mailurile de ameninţare care au vizat şcoli din mai multe oraşe americane, dar a susţinut că a fost victima hackerilor.

Acesta a luat legătura cu anchetatorii americani, dar nu s-a conformat citaţiilor şi vrea să ia legătura cu un avocat care l-a reprezentat şi pe fostul consultant CIA, Edward Snowden (n.r. – Snowden a dezvăluit în 2013 informaţii confidenţiale sustrase de la Agenţia Naţională de Securitate din SUA şi de la Serviciul Guvernamental britanic pentru Comunicaţii).

Tânărul American a refuzat să răspundă la întrebarea dacă s-a mutat recent (n.r. – în urmă cu aproape două săptămâni) în România pentru a scăpa de acuzaţii.

În cele din urmă, autorităţile americane au stabilit că e-mailurile de ameninţare erau false. Atenţia forţelor de securitate din SUA a crescut după ce 14 persoane au fost împuşcate mortal pe 2 decembrie, în comitatul californian San Bernardino, de doi indivizi înarmaţi. De altfel, în Statele Unite se înregistrează frecvent atacuri armate în instituţii de învăţământ.