Evenimentul Zilei > Actualitate > Lockdown-ul e oficial. Cetățenii vor ieși din casă doar cu aprobare scrisă
Lockdown-ul e oficial. Cetățenii vor ieși din casă doar cu aprobare scrisă

Lockdown-ul e oficial. Cetățenii vor ieși din casă doar cu aprobare scrisă

Grecia trece printr-o perioadă foarte grea din cauza pandemiei de Covid-19, Cetățenii vor fi putea să iasă din casă de sărbători doar cu o aprobare eliberată prin SMS.

Grecia adoptă măsuri din ce în ce mai dure. Din cauza pandemiei de Covid-19, lockdown0ul total a fost prelungit până în ianuarie.

O restricție suplimentară a fost adăugată celor existente deja, anume că cetățenii au voie să iasă din locuințe de Crăciun și Revelion doar între orele 21:00 și 5:00, dar doar dacă ai obținut prin SMS un permis de ieșire.

Carantina națională a fost prelungită până pe data de 7 ianuarie 2021 din cauza numărului foarte ridicat de cazuri Covid-19 ce se înregistrează zilnic.

Inițial, lockdown-ul în Grecia fusese instaurat în luna noiembrie când s-au înregistrat foarte multe cazuri de Coronavirus. Pe timpul lockdownului nu este permisă circulația pe timp de noapte, dar nici pe timp de zi între diferite regiuni.

Totul se închide în Grecia

Restricțiile deja existente vor rămâne în vigoare și în acest lockdown prelungit. Școlile, restaurantele și terenurile de sport, sălile de sport şi instalaţiile de schi vor rămâne închise, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas, conform Cancan.

Care este situația Covid-19 în România?

Până astăzi, 9 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 532.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

425.816 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.365 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au murit din cauza virusului?

Până astăzi, 12.821 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 08.12.2020 (10:00) – 09.12.2020 (10:00) au fost raportate 161 decese (90 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 65 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani.