Este doliu mare în PSD, după ce un deputat de Buzău, Sebastian Radu, care a fost confirmat cu coronavirus la începutul lunii noiembrie, a murit miercuri.

Ciolacu îşi rugase colegii să doneze sânge

Anunţul a fost făcut miercuri, de preşedintele formaţiunii politice, Marcel Ciolacu. “A murit Sebi Radu, colegul nostru. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, citat de Antena3.

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu le spusese colegilor că este nevoie de sânge, pentru că Sebastian Radu era în stare gravă și îi ruga să meargă să doneze sânge. La începutul lunii noiembrie, deputatul a fost confirmat cu COVID-19 şi a dezvoltat o formă gravă de boală. De la Spitalul Judeţean din Buzău, el a fost transferat în Capitală la Spitalul Militar Central şi intubat. Potrivit presei locale, singura sa comorbiditate ar fi fost o tromboflebită incipientă. După câteva zile în care a reușit să respire fără ajutorul aparatelor, Sebastian Radu a intrat în comă.

A murit în Germania, unde urma să facă un transplant de plămâni

Ulterior, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, a fost trimis în Germania, la începutul acestei săptămâni, mai scrie presa locală. Tot acolo, politicianul a şi decedat. În Germania, urma să facă un transplant de plămâni, însă inima lui a încetat să mai bată în noaptea de marţi spre miercuri.

Sebastian Radu a fost viceprimar al municipiului Buzău, era la primul mandat de deputat și era membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților. El nu se mai afla pe lista PSD Buzău pentru un loc în Parlamentul României. Politicianul avea 49 de ani, era tatăl a doi băieți și se afla la primul mandat de parlamentar.

„Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc”

Ciolacu a transmis, miercuri, condoleanţe familiei lui Sebastian Radu şi i-a făcut un portret bunului său prieten și coleg. “Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”, a scris preşedintele PSD, miercuri, pe pagina de Facebook.