Evenimentul Zilei > Actualitate > Intrăm în lockdown? Streinu Cercel dă bomba! Covid-19, scenariu apocaliptic în România
Intrăm în lockdown? Streinu Cercel dă bomba! Covid-19, scenariu apocaliptic în România

Intrăm în lockdown? Streinu Cercel dă bomba! Covid-19, scenariu apocaliptic în România

Adrian Streinu Cercel conturează o ipoteză apocaliptică în care România ar putea intra din nou în lockdown, precum multe alte țări.

Medicul Adrian Streinu Cercel vorbește despre posibilitatea intrării României în lockdown complet din cauza răspândirii accentuate a Coronavirusului.

„Suntem pe pantă ascendentă. În spatele celor 7.733 de cazuri trebuie să le adăugăm şi pe cele care nu se văd. Ce vedem este doar vârful icebergului.

Sunt foarte multe cazuri care nu sunt înregistrate, este vorba despre persoane asimptomatice, care nu au nici cea mai mică idee că sunt infectate cu Sars-COV-2.

Ce s-a întâmplat este că aceste cazuri au început să devină din ce în ce mai severe încă de la internare. În fiecare zi avem pacienţi care se prezintă la camera de gardă şi la compartimentul de primiri-urgenţe, necesitând terapie cu oxigen”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Oxigenul a devenit un „medicament”

„Consumul de oxigen a crescut extraordinar de mult … Practic este depăşită capacitatea de livrare şi de stocare a acestui medicament, pentru că oxigenul a devenit un medicament.

Încercăm să mărim capacitatea de stocare, pentru a-l putea livra la pacienţii care au nevoie de el (…) Lumea trebuie să ştie că masca este principala modalitate de protecţie, apoi spălatul pe mâini.

Masca, purtată corect, astfel încât să acopere nasul şi gura, şi aplicată din momentul în care ieşi din casă (…) Nu lucrezi la birou fără mască pe figură”.

Două-trei persoane dacă sunt acolo una s-ar putea să fie infectată şi te poţi trezi în câteva zile că, ba ţi-ai pierdut mirosul, ba ţi-ai pierdut gustul sau te dor muşchii sau articulaţiile, sau ai un scaun diareic”, a mai spus el.

Covid-19, la pachet cu gripa sezonieră

„Acum vin şi infecţiile de sezon cu aproximativ aceeaşi simptomatologie, astfel încât poate fi făcută uşor o confuzie.

Coronavirusul se foloseşte de această arhitectură de microorganisme pentru a se propaga în populaţie”, a spus profesorul Streinu Cercel.

Va intra România în lockdown?

„Este posibil să se ajungă la o astfel de formulă, problema este că acum este relativ tardiv. În momentul când discuţi de şapte mii de cazuri (pe zi) îţi dai seama că în spate ai un număr înmulţit cu 10”, a declarat celebrul medic, conform Antena3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: