Evenimentul Zilei > Social > Odată cu lockdown-ul, în Italia s-au înregistrat cu 60% mai multe cereri de divorţ
Odată cu lockdown-ul, în Italia s-au înregistrat  cu 60% mai multe cereri de divorţ

Odată cu lockdown-ul, în Italia s-au înregistrat cu 60% mai multe cereri de divorţ

Rainews: Urgența coronavirus pune familia italiană la mare încercare. Potrivit asociației naționale de divorț, în 2020 a existat o creștere a separărilor de aproximativ 60%.

Cererile de separare au crescut enorm, în principal din cauza coabitării forțate”, explică Matteo Santini, președintele Asociației Naționale a avocaților specializaţi în divorț. „Pandemia a creat şi o stare de urgență familială, nu doar economică – spune președintele AMI, avocatul Gian Ettore Gassani – care a provocat o creștere a cererilor de despărțire, dar şi a episoadelor de violenţă în familie.

Consiliul de miniştri din Italia a aprobat noul decret cu măsuri anti-covid

Consiliul de Miniștri s-a reunit miercuri seară şi a aprobat decretul cu noile măsuri anti-Covid care prelungeşte starea de urgență până la 30 aprilie şi care limitează mișcările cetățenilor chiar și în zona galbenă și trimite regiunile cu un grad „ridicat” de risc să intre direct în zona portocalie, în timp ce măsurile restrictive în vigoare în prezent vor dura până la 5 martie. Camera Camerei a aprobat, cu 295 voturi pentru, 220 împotrivă și șapte abțineri.

Decretul interzice „orice mișcare în interiorul și în afara teritoriilor diferitelor regiuni sau provincii autonome, cu excepția mișcărilor motivate de necesități de muncă dovedite, situații de necesitate, sau din motive de sănătate. În acelaşi timp este permisă întoarcerea la zona de reşedinţă şi la domiciliu. Interdicţia este valabilă şi pentru zonele galbene.

Pentru a limita adunările, s-a decis prelungirea regulilor din perioada sărbătorilor de Crăciun, astfel încât „la nivel regional, este permisă deplasarea spre o singură casă privată locuită, doar odată pe zi, în intervalul orar 5 – 22.00, a maxim două persoană în afara celor care locuiesc deja acolo, pe lângă minorii cu vârste sub 14 ani, persoanele cu dizabilități, sau persoane care nu sunt autosuficiente”. (Rador)