Evenimentul Zilei > International > Loc de joacă transformat în câmp de bătaie. 90 de români, implicați într-un scandal violent în Germania
Loc de joacă transformat în câmp de bătaie. 90 de români, implicați într-un scandal violent în Germania

Loc de joacă transformat în câmp de bătaie. 90 de români, implicați într-un scandal violent în Germania

Un număr de 90 de români au fost implicați într-un scandal violent în orașul Dortmund, din Germania. Românii s-au luat la bătaie, pe un loc de joacă, și a fost nevoie de intervenția poliției locale pentru a liniști spiritele. Totul a pornit de la un incident minor, de la un tânăr care înregistra un live video pe Facebook. O tânără care a încercat să-i liniștească pe bătăuși a fost agresată și a avut nevoie de îngrijiri la spital.

Scandalul de pe locul de joacă din orașul german Dortmund, Germania, a izbucnit din cauza unui incident minor. Un tânăr de 20 de ani, care înregistra un mesaj live pe Facebook, a fost înjurat de un altul. Iar de aici s-a ajuns la schimburi de replici și îmbrânceli, conform informațiilor strânse de poliție în cadrul anchetei. De la înjurături s-a trecut mai departe, la o bătaie generalizată, la care au participat, în cele din urmă, un număr de aproape 100 de cetățeni români.

Inițial, în bătaie au fost implicate un număr de 20 de persoane, însă, la scurt timp, totul a degenerat, iar scandalul s-a extins. Pe terenul de joacă, transformat în câmp de bătaie, și-au făcut apariția un număr de 90 de persoane, care s-au poziționat de o parte și de alta.

O tânără de 20 de ani, care dorea să aplaneze disputa, a fost bătută și a avut nevoie de îngrijiri medicale. După ce a primit primul ajutor la fața locului, pe câmpul de bătaie, ea a fost transferată cu o ambulanță la un spital, pentru investigații și tratament de specialitate.

Poliția a intervenit în urma unui apel la 112

Conform anchetatorilor, poliția a fost sesizată la numărul unic de urgențe, marți, 4 octombrie, în jurul orei 18.40. Oamenii legii au fost solicitați să intervină pentru a opri un scandal violent care a izbucnit la un loc de joacă. La sosirea echipajelor de poliție, la fața locului era 90 de persoane implicate în scandalul care a degenerat, potrivit waz.de. Surse din cadrul serviciului de Poliție din Dortmund au precizat pentru presă că toți cei implicați sunt români.

„Prima echipă de patrulare a reușit să separe adversarii de pe locul de joacă. După ce au venit și celelalte echipaje de poliție, s-a instalat rapid calmul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Dortmund, Peter Bandermann.

Presa germană a mai arătat că poliția locală investighează un număr de șase persoane, suspecte, dintre care trei adolescenți cu vârste între 12 și 14 ani. De asemenea, mai sunt anchetate alte trei persoane majore. Acestea au vârste cuprinse între 20 și 42 de ani. Cei șase sunt anchetați inclusiv pentru distrugerile provocate instalațiilor amplasate pe locul de joacă.