Bătaie la festivalul Untold. Spectatorii s-au lovit cu pumnii și cu picioarele. De la ce a pornit scandalul

Bătaie la festivalul Untold. Spectatorii s-au lovit cu pumnii și cu picioarele. De la ce a pornit scandalul Sursa foto. Untold

Spectatorii de la festivalul Untold s-au luat la bătaie chiar în timpul concertului lui David Guetta. Poliția a deschis o anchetă în acest caz și încearcă să afle de la ce a pornit scandalul dintre petrecăreți.

Mai mulți spectatori s-au bătut cu pumnii și palmele la festivalul Untold, chiar în timpul concertului lui David Guetta.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz, dar a declarat că nu au fost făcute plângeri. „În urma verificărilor nu a fost identificată vreo sesizare cu privire la incidentul din imagini, iar până în prezent nu s-au formulat plângeri”, se arată în comunicatul Poliției.

Droguri la Untold

Autoritățile au descoperit și persoane care consumau sau vindeau substanțe interzise la festivalul Untold. Oamenii legii au oferit mai multe sancțiuni, iar oficialii de la antidrog au discutat cu petrecăreții.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Activitățile de prevenire antidrog au continuat și în cea de-a treia zi de festival, aproximativ 4.500 de persoane fiind informate în domeniul prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri.

În zona infopoint-ului antidrog, dar și pe întreg perimetrul festivalului, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au oferit participanților informații cu privire la serviciile acordate de Agenția Națională Antidrog, atât pe plan local, cât și la nivel național, dar şi informaţii referitoare la efectele negative și riscurile pe care le implică consumul de droguri.

Sursă: Salajean | Dreamstime.com

În vederea conștientizării tinerilor cu privire la pericolele la care se expun prin consumul de droguri, au avut loc demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea ochelarilor speciali care distorsionează realitatea, respectiv un tip de ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, și un alt tip de ochelari care simulează efectele consumului de droguri.

Totodată, reprezentanții Agenţiei Naţionale Antidrog din Cluj s-au alăturat, noaptea trecută, acțiunii organizate de Poliția Rutieră în trafic, pe străzile din Cluj-Napoca, pentru a preîntâmpina evenimentele rutiere nedorite, cauzate de consumul de alcool sau droguri la volan.”

Amenzi la Untold

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 34 amenzi în valoare de 30.345 lei și 19 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 10 amenzi în valoare de 3.700 lei și 3 avertismente. Acestea au fost oferite după ce petrecăreții au fost prinși cu droguri.

„În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 49 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, iar 11 persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor psihoactive.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele cinci posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

- 75 traumatisme diverse (escortații, contuzii, suspiciuni de fracturi, etc.);

- 82 dureri digestive;

- 53 dureri de cap, membre inferioare sau altele;

- alte 209 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)”, potrivit A3.