Editura Evenimentul si Capital

Liviu Dragnea și-a securizat fotoliul din Kiseleff

Foto: Răzvan Vălcăneanţu
Autor: | | 0 Comentarii | 1375 Vizualizari

Conducerea lărgită a PSD analizează astăzi dacă deschide cursa internă pentru funcțiile de conducere din partid la Congresul extraordinar din 10 martie.

Minimum 20 de filiale județene PSD au adoptat, săptămâ- na trecută, în unanimitate, Rezoluții în care își exprimă „necondiționat” și cu „fermitate”, susținerea „totală” și „deplină” pentru președintele formațiunii, Liviu Dragnea. În Rezoluții se arată că Dragnea este „singurul capabil” să mențină partidul unit și sub conducerea sa PSD a avut rezultate istorice la alegerile locale și parlamentare din 2016.

În Rezoluția adoptată de PSD Teleorman, organizația din care provine Dragnea, liderul social-democrat este caracterizat astfel: „Garantul consolidării şi unităţii partidului, al implementării consecvente a Programului de guvernare în folosul românilor, al consolidării statului democratic şi de drept în România, al parcursului euroatlantic al ţării noastre, dovedindu-se a fi un excepţional strateg politic şi un eficient manager al resurselor umane şi organizaţionale ale partidului”. Liderii organizaţiilor jude țene ale PSD, conducerea centrală a partidului și miniștrii social-democraţii stabilesc azi, într-un Comitet Executiv Național, dacă în Congresul din 10 martie se va acorda un vot de încredere pentru Liviu Dragnea. De la Congresul PSD din 18 octombrie 2015, în care Dragnea a fost validat în funcția de președinte PSD, liderul social-democrat nu a cerut partidului un vot de reconfirmare.

Urmaș

Organizațiile județene PSD din Dolj, Mehedinți și Bacău au adoptat Rezoluții privind susținerea secretarului general al partidului, Marian Neacșu, în func ția de președinte executiv, a doua poziție din ierarhia formațiunii. Un apropiat al lui Dragnea și originar din Ialomița, Neacșu a fost lider al deputaților PSD și consilier onorific al fostului premier Sorin Grindeanu. El nu a candidat la alegerile parlamenetare din 2016 pentru un post de deputat pentru că a fost condamnat definitiv de ÎCCJ, pe 23 februarie 2016, la şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar. În cazul în care preșe dintele PSD nu-și mai poate exercita mandatul, președintele executiv preia automat conducerea interimară a partidului.

Întrecere

Cele două organizații județene au mai decis, prin aceeași Rezoluție, să-i susțină pentru funcțiile de vicepreședinți ai partidului pe miniștrii Muncii și Dezvoltării, Lia Olguța Vasilescu, respectiv Paul Stănescu. PSD Argeș l-a propus pentru un post de vicepreședinte național al PSD pe fostul ministru Șerban Valeca, PSD Brăila îl susține pe fostul premier Mihai Tudose în conducerea partidului. PSD Buzău a decis să ceară o funcție de vicepreședinte național. Liderul județean Marcel Ciolacu a spus: „Mie nu cred că îmi trebuie, cel puţin acum”. El a precizat că îl va susține pentru această funcție fie pe șeful CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, fie pe primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. În cursa pentru conducerea PSD va intra și președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan. Social-democrații vor sta bili, azi, dacă vor dechide cursa internă pentru cele 14 funcții de vicepreședinți naționali ai partidului.

O nouă Rezoluție împotriva „Statului Paralel”

Pe 17 noiembrie 2017, la Băile Herculane, conducerea PSD a adoptat o Rezoluție în care afirmă că „persoane” din „instituții publice de forță” formează un „aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim»” care „încearcă să preia controlul asupra puterii politice”. La Congresul din 10 martie, PSD ia în calcul să adop te o nouă Rezoluție în acest sens. Dragnea a zis că își dorește ca PSD să vină cu „o poziție foarte clar definită” privind dezbaterile „aprinse” din societate.

„Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupuri nedemocratice și ilegitime asupra instituțiilor democratice. Vreau, de asemenea, să ne implicăm serios în democratizarea societății românești și în a pune instituțiile de forță în matca lor strict constituțională”, a spus liderul social-democrat despre Congres. Organizația județeană PSD Maramureș a adoptat, vinerea trecută, în unanimitate, o Rezoluție pentru Congres cu privire la „apă- rarea drepturilor și libertăților cetățeanului”. Organizația a votat pentru „susținerea și implementarea Legilor Justiției” și „adoptarea pachetului de legi care să asigure reformarea sistemului de Justiție, conform deciziilor CCR și Directivelor Europene”.

„Pachetul cu modificările legislative necesare în domeniul justiției reprezintă singurul instrument legal, democratic și constituțional pentru garantarea respectării întocmai a drepturilor fundamentale prevăzute de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, concretizată în asigurarea unei reale independențe a judecă- torilor pentru exercitarea și înfăptuirea actului de justiție”, s-a arătat în cuprinsul Rezoluției.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate