Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea se poate căsători în penitenciar. El poate folosi camera intimă pentru 48 de ore
Liviu Dragnea se poate căsători în penitenciar. El poate folosi camera intimă pentru 48 de ore

Liviu Dragnea se poate căsători în penitenciar. El poate folosi camera intimă pentru 48 de ore

Liviu Dragnea, aflat în carantină la Penitenciarul Rahova unde ispășește o condamnare de trei ani și șase luni, pare a fi abandonat de PSD, partid căruia i-a fost lider, cât și de concubina sa, Irina Tănase. Totuși, dacă dorește, Dragnea se poate căsători cu aleasa inimii sale.

 

Potrivit unor surse, Irina a transmis jurnaliștilor care au contactat-o că nu vrea să facă nicio declarație despre condamnarea lui liviu Dragnea, afirmând doar că ”este un moment greu pentru noi”.

Deși se află în spatele gratiilor, dacă dorește, Liviu Dragnea se poate căsători cu logodnica sa Irina Tănase, întrucât legea prevede acest lucru,  În urmă cu o luna, la un miting electoral la Craiova, fostul președinte al Camerei Deputaților le-a cerut proaspeților însurăței, Liei Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, să le fie nași de cununie.

 

Potrivit legii, un deţinut căsătorit sau care are o relaţie are dreptul la o vizită intimă de două ore, la fiecare trei luni, aceasta având loc într-un spaţiu special amenajat în cadrul complexului de detenţie.

Dacă un deținut se căsătoreşte în timpul denţiei, acesta are dreptul de a folosi camera intimă pentru 48 de ore, echivalentul „lunii de miere”. Conform proceduriii în vigoare, ceremonia se poate oficia și la penitenciar, cu aprobarea primarului. 

 

Persoanele arestate sau condamnate pot depune declarația de căsătorie la primăria de care aparține sediul penitenciarului, cu 11 – 14 zile înainte de data la care cei doi doresc să oficieze căsătoria. Data și ora se stabilesc în momentul în care se depune dosarul. Nu se percepe nicio taxă, la fel ca la căsătoria civilă. Declararea căsătoriei are loc în fața a doi martori, care trebuie să aibă asupra lor actele de identitate în original. La fel și viitorii soți trebuie să prezinte documentul de identitate original și valabil la data oficierii căsătoriei.