Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Dragnea primit cu huiduieli la instanța supremă
Liviu Dragnea primit cu huiduieli la instanța supremă

Liviu Dragnea primit cu huiduieli la instanța supremă

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) dezbat, astăzi, un nou termen în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

La sosire, Liviu Dragnea a fost întâmpinat de un grup de protestatari care i-au strigat: „Demisia!” și l-au huiduit. Protestatarii au fost legitimați de jandarmii are păzesc instituția. 

La precedentele termene ale procesului, patru dintre inculpaţii din acest dosar, Ionel Marineci, Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica, şi-au recunoscut vinovăţia şi au acceptat să fie judecaţi prin procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea pedepselor.

De asemenea, Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea, a cerut sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu. Avocaţii acesteia au explicat că doresc ca CCR să se pronunţe asupra stabilirii unui prag valoric, sub care abuzul în serviciu să nu mai fie infracţiune. Pe 28 martie, judecătorii au admis cererea şi au sesizat Curtea Constituţională.

Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: