Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Dragnea, la Înalta Curte. Fosta soție a anunțat că a plătit prejudiciul
Liviu Dragnea, la Înalta Curte. Fosta soție a anunțat că a plătit prejudiciul

Liviu Dragnea, la Înalta Curte. Fosta soție a anunțat că a plătit prejudiciul

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, astăzi, un nou termen în dosarul în care Liviu Dragnea, președintele PSD, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Liderul PSD s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind întâmpinat cu huiduieli de către un grup de protestatari. Străgătele lor se aud și din sala de judecată.

Bombonica Prodana, fosta soţie a a lui Liviu Dragnea, a cerut  judecătorilor de la Instanța Supremă încetarea procesului împotriva sa în dosarul DGASPC Teleorman, susţinând că a achitat prejudiciul în acest dosar.

Ea nu este prezentă la proces, solicitarea fiind făcută prin avocatul său. Acesta a mai anunţat că Bombonica Prodana nu doreşte să dea declaraţii în faţa instanţei.

În schimb, Liviu Dragnea este în sala de judecată, urmând ca el să fie audiat la acest termen al procesului în calitate de inculpat.

 

Președintele PSD a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

 

În același dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimiși în judecată mai mulți angajați de la DGASPC Teleorman.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Dragnea ar fi intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.