"În PSD trebuie să apară un nou proiect politic, PSD-ul trebuie să construiască un nou proiect politic care să cuprindă în principal o nouă abordare a PSD faţă de doctrină, faţă de marile teme ale României, faţă de marile proiecte de dezvoltare, faţă de viitorul acestei ţări. PSD, 46% dintre români îl consideră cel mai bun partid, dar şi unii şi alţii ştiu că PSD este cel mai bine structurat, cel mai bine aşezat şi cel mai serios partid şi are o responsabilitate uriaşă, indiferent de poziţia pe care o deţine la un moment dat, la putere sau în opoziţie, pentru această ţară", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă acest nou proiect politic înseamnă un alt lider decât Victor Ponta, Dragnea a răspuns: "Nu ştiu dacă imaginea lui Victor Ponta s-a erodat, dar e premierul care a reuşit să stabilizeze situaţia economică din România şi să stabilizeze o creştere economică constantă (..) Un proiect politic este un proiect amplu care poate să fie şi dincolo de persoană. Este vorba de o abordare serioasă a unui partid serios".

Totodată, acesta spune că nu crede că nu se vor institui niciun fel de măsuri juridice asupra premierului şi nu crede într-un congres până în anul 2016. "Nu cred că se vor institui niciun fel de măsuri asupra lui Victor Ponta, nu sunt de specialitate, dar nu-mi dau seama de ce, poate nu mă pricep eu. E prima dată când o spun public că nu cred ce rost ar avea un congres până la alegerile din 2016. După parlamentarele din 2016, practic se va face o analiză asupra a ceea ce s-a întâmplat: s-au obţinut rezultate bune, proaste? Atunci este momentul în care să se organizeze un congres de analiză şi un congres în care să se facă probabil şi alegeri", a subliniat Dragnea.

Referitor la coaliţie, el a spus că se impune o discuţie "lămuritoare şi bărbătească" între parteneri. "Noi nu cerem decât un singur lucru partenerilor, să primim exact acelaşi respect şi seriozitate ca acelea pe care le oferim noi. În coaliţie, probabil că săptămâna viitoare, sper, va avea loc o întâlnire unde vor fi lămurite lucruri. Eu cred că putem merge în continuare cu UNPR, a fost o decizie pur politică care practic nu avea sută la sută legătură cu actul de guvernare, am primit asigurări că orice decizie, hotărâre, lege în parlament care ţine de guvernare efectivă va fi sprijinită şi sperăm ca această coaliţie să funcţioneze. Da, trebuie să fie o discuţie lămuritoare şi bărbătească, adică să ştim dacă putem merge împreună. Eu cred că putem merge împreună", a menţionat reprezentantul PSD.

În ceea ce priveşte listele electorale comune de anul viitor, el susţine că nu va mai exista o decizie luată doar la centru, ci o decizie luată în comun cu organizaţiile din teritoriu.