Liverpool a cucerit Cupa Ligii Angliei, în finala cu Chelsea: Scor 1-0

Liverpool a cucerit Cupa Ligii Angliei, în finala cu Chelsea: Scor 1-0 Sursa foto Facebook

Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei, după ce a învins-o în finala competiției pe Chelsea, scor 1-0. Virgil van Dijk a adus victoria „Cormoranilor” .

Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei, după ce a învins-o în finala competiției pe Chelsea, scor 1-0. „Cormoranii” au obținut cel de-al 10-lea trofeu „Carabao”.Finala s-a decis în prelungiri, după ce ambele echipe au avut câte un gol anulat și câte o bară în timpul regulamentar.

Virgil van Dijk a adus victoria

În minutul 118, Konstantinos Tsimikas a centrat din corner, iar Virgil van Dijk a adus victoria și trofeul echipei sale.

Un fotbalist de la Liverpool a fost scos pe targă

„Cormoranii” s-au confruntat și cu probleme în timpul meciului. Ei au intrat în finală cu 10 jucători accidentați: Trent Alexander-Arnold, Alisson, Stefan Bajcetic, Diogo Jota, Curtis Jones, Joel Matip, Darwin Nunez, Mohamed Salah, Dominik Szoboszlai și Thiago.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ryan Gravenberch s-a accidentat în prima jumătate de oră și a fost evacuat de pe suprafața terenului cu targa. În locul său, Jurgen Klopp l-a introdus pe Joe Gomez pentru restul partidei. Fotbalistul a fost călcat de către Moises Caicedo, iar staff-ul medical de pe „Wembley” a intrat rapid pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale neerlandezului.

Ryan Gravenberch este cotat de site-urile de specialitate la nu mai puțin de 35 de milioane de euro. El a fost adus de Liverpool în toamna lui 2023 de la Bayern Munchen pentru 40 de milioane de euro.

liverpool

Sursa foto Facebook

Arbitrul Chris Kavanagh nu a dictat nici măcar fault în urma intrării lui Caicedo. Jurgen Klopp a cerut explicații brigăzii de arbitri, dar n-a primit un răspuns. Antrenorul neamț a mutat rapid, iar Joe Gomez (26 ani) a fost trimis pe teren în locul lui Gravenberch.

Mohamed Salah, marele absent din echipa Liverpool

Jurgen Klopp nu s-a putut baza pe mai mulți jucători importanți în finala Cupei Ligii Angliei, iar pe lista fotbaliștilor indisponibili s-a aflat și Mohamed Salah. Egipteanul nu a putut juca din cauza unei accidentări la gambă suferită la Cupa Africii pe Națiuni.

Salah a revenit cu gol în meciul cu Brentford, scor 4-1, când a fost introdus pe parcurs. Totuși, egipteanul a ratat partida cu Luton Town, scor 4-1, iar acum finala cu Chelsea.