Evenimentul Zilei > International > Lituania se pregăteşte pentru INVAZIA RUSEASCĂ
Lituania se pregăteşte pentru INVAZIA RUSEASCĂ

Lituania se pregăteşte pentru INVAZIA RUSEASCĂ

Lituania se teme de o intervenţie a Rusiei asemănătoare celei din Ucraina, motiv pentru care ministrul Apărării va pulbica un manual în care îşi va instrui cetăţenii cum să supravieţuiască unui război pe teritoriul ţării.

În manual, demnitarul îşi încurajează cetăţenii cu mesaje precum Păstraţi-vă luciditatea, nu va panicaţi şi gândiţi limpede şi Focurile de armă dincolo de fereastra voastră nu înseamnă sfârşitul lumii. Manualul va fi trimis în librării şi va fi distribuit la evenimentele armatei.

'Păstraţi-vă luciditatea, nu va panicaţi şi gândiţi limpede', se indică în text. 'Focurile de armă dincolo de fereastra voastră nu înseamnă sfârşitul lumii', astfel îşi încurajează guvernul lituanian cetăţenii.

Lituanienii sunt sfătuiţi ca în eventualitatea unei invazii să reziste ocupaţiei străine prin manifestaţii şi greve, "sau cel puţin muncind mai prost", dar şi prin organizarea pe Twitter şi Facebook şi prin atacuri cibernetice împotriva inamicului, relatează Agerpres.

"Exemplele Georgiei şi Ucrainei, care şi-au pierdut fiecare o parte din teritoriu, ne arată că nu putem exclude posibilitatea ca o situaţie similară să apară şi aici, aşa că trebuie să fim pregătiţi", a subliniat ministrul lituanian al Apărării, Juozas Olekas, într-o declaraţie acordată agenţiei Reuters. "Atunci când Rusia şi-a început agresiunea împotriva Ucrainei, aici în Lituania cetăţenii noştri au înţeles că nu avem un vecin prietenos", a adăugat el.

După izbucnirea crizei din Ucraina, armata lituaniană şi-a intensificat recrutările.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: