Evenimentul Zilei > International > Lituania NU va semna Pactul ONU pentru migrație dar a VOTAT APROBAREA documentului
Lituania NU va semna Pactul ONU pentru migrație dar a VOTAT APROBAREA documentului

Lituania NU va semna Pactul ONU pentru migrație dar a VOTAT APROBAREA documentului

Lituania nu va semna Pactul ONU pentru migrația, a declarat ieri premierul lituanian, Saulius Skvernelis , cu toate acestea Vilnius a votat aprobarea lui.

Vilnius a votat aprobarea pentru Pactul Global ONU pentru Migrație, dar nu va semna acordul în Maroc a declarat miercuri Primul Ministru lituanian Saulius Skvernelis.  Aşadar,  un ministru va participa la conferință, va aproba pactul ONU dar nimic nu va fi semnat de către acesta, a declarat Skvernelis fără a menţiona cine va fi prezent la Marrakech.

Parlamentul Lituaniei nu a obiectat pentru aderarea țării la pactul ONU privind migrația, subliniind totuși "că documentul nu este obligatoriu din punct de vedere juridic". Cu 73 voturi pentru, 21 împotrivă și 21 abțineri s-a adoptat o rezoluție care nu împiedică ministrul de interne să participe la semnarea acordului ONU în Maroc, titrează baltictimes.

Pactul Global pentru o migrație sigură, ordonată și regulată se așteaptă să fie semnat pe 10-11 decembrie la Marrakech. Statele Unite s-au retras imediat, urmate de Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Austria, Bulgaria şi multe alte state.