Litoralul, sub asalt

Litoralul, sub asalt

Reprezentanţii Asociaţiei de promovare a litoralului estimează că peste 30.000 de turişti au petrecut acest sfârşit de săptămână pe litoral.

Hotelierii se laudă cu un grad de ocupare de peste 80% din spaţiile oferite. Ieri, la ora prânzului, puţinii turişti care se încumetau să străbată Mamaia pe jos făceau echilibristică printre bălţi şi mulţimea de maşini parcate şi pe trotuare. În cele câteva terase şi magazine deschise, vânzători şi chelneri plictisiţi priveau miraţi la clienţii care rar se încumetau să le treacă pragul.   Între o plimbare cu gondola şi o vizită la muzeu

În ciuda atmosferei mai degrabă deprimante, operatorii susţin că turiştii au parte de distracţie şi atunci când vremea nu este bună de plimbare. „Pot merge la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie din Constanţ a sau la Delfinariu. Pentru un tur de staţiune au de ales între gondola din Mamaia şi autobuzele supraetajate, care oferă două variante de excursii: o plimbare pe tot litoralul şi una doar în Mamaia şi Constanţa“, afirmă Corina Martin, preşedintele Asociaţiei de promovare a litoralului. Petreceri la terasele acoperite Oaspeţii hotelurilor de lux au la dispoziţie şi alte posibilităţi de distracţie. Ei pot juca tenis de masă, darts, cărţi, table, rummy, sau pot participa la concursuri de skandenberg. Seara, la aceste hoteluri, au loc show-uri de karaoke şi concerte. De buna dispoziţie din afara spaţiilor de cazare se ocupă terasele şi cluburile. Chiar vineri seara, de exemplu, când începuse deja să plouă şi să bată vântul, zeci de tineri beau şi dansau pe terasele acoperite de la malul mării. Cele mai aglomerate staţiuni au fost Mamaia, Vama Veche şi 2 Mai.   CONCERTE

Artiştii s-au mutat la malul Mării Negre   > Amatorii de muzică prezenţi pe litoral cu ocazia minivacanţei de 1 Mai au înfruntat ploaia şi frigul pentru a participa la festivalurile organizate în această perioadă. Gala Folk de la Costineşti a adus în faţa publicului câţiva artişti importanţi, de la Artanu şi trupa lui, până la veteranii Iris. „Zilele MTV“ au avut o ofertă la fel de tentantă, de la Paraziţii şi Voltaj, până la Şuie Paparude sau Zdob şi Zdub.

Ne puteți urmări și pe Google News

> După ce, vineri seara, şi-a ademenit clienţii cu un concert Loredana Groza, noul Bamboo din Mamaia se pregătea ieri pentru cel mai important oaspete, starul italian Zucchero. > Artistul a ajuns la Bucureşti vineri noaptea şi, după ce a dormit câteva ore la Hilton, a fost transportat cu o limuzină către Mamaia. > Minivacanţa de 1 Mai se încheie astăzi pe plaja Ultima Playa, unde DJ-ii MTV urmează să-i „pregătească“ pentru sezonul estival pe cei care au rezistat până astăzi pe litoral. (Diana Evantia Barca)