Litoralul, plin de 1 Mai

Litoralul, plin de 1 Mai

Operatorii din turism spun că locuri la mare se mai găsesc cu greu.

Pentru minivacanţa de 1 Mai, agenţiile de turism au înregistrat deja un grad de ocupare de aproape 100% în Mamaia, în timp ce, în sudul litoralului, se mai găsesc destule locuri vacante. Reprezentanţii Asociaţiei Litoral sunt însă de părere că şi aici, pe 1 Mai, gradul de ocupare va fi foarte mare, mai ales că, din anii trecuţi, rezervările se fac până în ultimul minut. Totodată, asociaţia estimează că numărul turiştilor care vor veni în această scurtă vacanţă va fi de peste 20.000.

Cei care decid să plece astăzi sau mâine ar mai putea găsi locuri, pe ici-pe colo, pe la pensiunile şi hotelurile de la munte, dar şi din Delta Dunării. Câteva pachete nevândute mai sunt şi pentru litoralul bulgăresc şi cel grecesc, la preţuri cu până la 20% mai mici faţă de ofertele iniţiale.

În staţiunile din sud, sejurul e mai ieftin

Ne puteți urmări și pe Google News

La Vama Veche, turiştii întârziaţi cu greu mai găsesc la ora actuală un loc în vilele localnicilor. Pentru trei zile de cazare, preţul unei vile este de 165 de lei/persoană. La 2 Mai, camera costă de la 100 lei la 200 de lei, pentru o noapte de cazare, pentru un sejur de minimum trei nopţi. Cele mai mari preţuri sunt la Mamaia, unde locurile rămase libere au preţuri de la 90 de lei/zi pentru cazare la 500 de lei/persoană la hotelurile de cinci stele, cu mese incluse.

La Mangalia, sejurul de patru stele cuprinde două nopţi de cazare la 806 lei/2 persoane în camera dublă de lux.

La Saturn, ofertele pornesc de la 210 lei/persoană, până la 315 lei/persoană pentru un sejur de trei nopţi. Mai ieftin e la Neptun, la unităţile de două stele, unde trei nopţi de cazare sunt între 90 de lei şi 102 lei/persoană. Tot aici, pot fi închiriate vile de trei stele, la cheie, cu 2.400 de lei/3 nopţi.

Aglomeraţie şi la pensiuni

Majoritatea pensiunilor din zona Bran-Moeciu au fost deja rezervate pentru minivacanţa de 1 Mai. Proprietarii spun că, după cum se fac rezervările, nivelul de ocupare va fi de sută la sută. Până acum, au fost rezervate 90% din locuri.

„Foarte multă lume a făcut deja rezervare pentru 1 Mai. Ne aşteptăm la un număr mare de turişti care vor veni să petreacă la munte, mai ales că în acea perioadă avem şi câteva sărbători locale, Urcatul Oilor la Munte sau Flori de Mai”, spune Liliana Enescu, preşedinte executiv ANTREC Braşov. Din punct de vedere al preţurilor, oferta este aceeaşi ca de Paşte, respectiv 400 de lei/persoană pentru cazare şi mese incluse. “Vom face alte evenimente, focuri de tabără, baluri mascate sau concerte folk”, spune Mihai Gârbea, un administrator de pensiune din zonă.

Cei care preferă plajele vecine pot opta pentru excursiile în staţiunile bulgăreşti, unde plătesc între 60 şi 100 de euro/persoană/sejur şi chiar pentru cele greceşti. În regiunea Halkidiki, două nopţi de cazare costă şi 10 euro/persoană.