Cei mai mulţi turişti, 62.000, au preferat staţiunea Costineşti, urmată de Mamaia cu 41.000. Plajele sunt arhipline, deşi un şezlong costă şi 25 de lei iar un baldachin, în nordul staţiunii Mamaia, poate fi închiriat cu până la 100 de lei. Cluburile de noapte şi terasele de pe malul mării sunt asaltate de petrecăreţi. Berea dar şi băuturile fine şi şampania se consumă în cantităţi impresionante. Pe toate plajele din staţiuni au loc, în timpul nopţii, concerte susţinute de cântăreţi români în vogă şi DJ renumiţi, din Europa.

Infracţiuni pe litoral  

Căldura, aglomeraţia, băutura şi drogurile consumate în exces au făcut "victime". Mai multe accidente de circulaţie, pe fondul vitezei sau al consumului de alcool la volan, au întrerupt vacanţa unor turişti. Ospătarul unei terase din piaţeta Cazino Mamaia a fost arestat pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un client cu care s-a luat la ceartă din cauza notei “încărcate”de plată.  Mai mulţi tineri consumatori de etnobotanice, găsiţi de jandarmi în Costineşti, cu ţigări şi pastile halucinogene asupra lor, au fost săltaţi de poliţiştii de la Crimă Organizată.

Mazăre s-a deghizat în “amiral”

Mamaia a atras mii de turişti în piaţeta Cazinoului din staţiune unde se desfăşoară Internaţional Fashion TV Black Sea Model Award. Zeci de tinere, aspirante la o carieră de top model, concurează pentru a obţine marele premiu. Vineri seara, spectacolul a inclus o prezentare de modă semnată de designerul Cătălin Botezatu dar şi un moment special cu primarul Constanţei, Radu Mazăre. El  a lipsit de la festivităţile de Ziua Marinei de la Constanţa, preferând să urce pe scena Festivalului Fashion TV din Mamaia, îmbrăcat în costum de amiral.

Primarul Radu Mazăre ar fi vrut propria gardă de femei, precum Gaddafi 

“Amiralul” Constanţei, a transmis “La Mulţi Ani, tuturor, de Ziua Marinei !” spunând ulterior că “eu am făcut Marina” şi că a devenit, între timp, “un comandant conducător”. Înconjurat de manechine, Radu Mazăre a declarat că i-ar fi plăcut să aibă propria lui gardă de femei, “aşa cum am acum pe scenă” făcând referire şi la faraonul Ramses al II lea pe care îl va întruchipa în 30 august dar şi la dictatorul Gaddafi care aveau “gardă proprie formată din femei”. International Fashion TV Black Sea Model Award din Mamaia continuă şi în acestă seară. Pentru la noapte şi duminică, meteorologii anunţă furtună şi ploi cu fulgere şi tunete. Temperatrile rămân însă ridicate.