Reprezentanții Apelor Române și ai Regiei de Apă Constanța garantează, în urma analizelor periodice, că apa mării are puritate ridicată, iar turiștii se bucură de limpezimea ei.

Apele Române Dobrogea Litoral și Direcția de Sănătate Publică din Constanța efectuează, aproape zilnic, analize asupra calității apei de îmbăiere de pe litoral. Directorul Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea litoral, Hristu Uzun, spune că, în ultimii ani, datorită investițiilor făcute de Regia Județeană de Apă, calitatea apei mării este substanțial îmbunătățită.

„Toate stațiile de epurare de pe litoral, începând, cu Mangalia, Eforie Sud, Constanța Sud, Constanța Nord, sunt ultramodernizate la nivel european, astfel încât ceea ce se deversează în Marea Neară este o apă curată. Nu se compară cu marea de acum 20 de ani”, precizează Hristu Uzun.

Directorul general al Regiei de Apă, Felix Stroe, garantează cu capul pentru puritatea apei mării: „Vă punem la dispoziție buletinele de analiză la stațiile de epurare de pe litoral. Apa mării este de o calitate impecabilă. Nu se deversează nici un litru de apă în Marea Neagră, decât prin stații de epurare. Și dacă se deversează prin stații de epurare, vă garantez că este de o puritate extraordinară”.

Dacă mai apare vreun caz izolat de poluare accidentală, cum a apărut anul trecut, s-a dovedit că era un șef de restaurant care aruncase apa menajeră în mare, dar s-a intervenit rapid, fiind sancționat, se mai laudă autoritățile. „În județul Constanța, o spun apăsat, nici măcar un litru de apă, la propriu, nu iese decât prin stații de epurare pentru care garantez cu capul”, concluzionează Felix Stroe.

 

Te-ar putea interesa și: