Evenimentul Zilei > Justitie > MISTERUL „LISTEI NEGRE”. Comisia Europeană, prima REACȚIE și prima FOLILARE în SCANDALUL momentului! Acuzații și verificări la nivel înalt!
MISTERUL  „LISTEI NEGRE”. Comisia Europeană, prima REACȚIE și prima FOLILARE în SCANDALUL momentului! Acuzații și verificări la nivel înalt!

MISTERUL „LISTEI NEGRE”. Comisia Europeană, prima REACȚIE și prima FOLILARE în SCANDALUL momentului! Acuzații și verificări la nivel înalt!

Scandalul listei negre prezentată de Antena 3- listă în care apăreau în clar nume propuse pentru a fi verificate și anchetate cât mai repede - nu a rămas fără ecou și fără reacții. Reprezentanţa Comisiei Europene a precizat o primă reacție, urmare dezvăluirilor, precizând că nu comentează despre documente apărute în presă „din surse neoficiale”, după ce un document din 2012 privind MCV, făcut public duminică, conţinea şi o listă de persoane cu probleme penale.

Reamintim că  și EVZ a descoperit că,  într-un raport oficial din 18 iulie 2012, Comisia Europeană a transmis României că este „necesar” să apară „condamnări definitive” la „nivel înalt”.

Arestări și condamnări la nivel înalt din ordinul Comisiei Europene

 

Prima reacție a Comisiei Europene în scandalul momentului

„Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea <din surse neoficiale>”, potrivit răspunsului Reprezentanţei Comisiei Europene la solicitarea mediafax.ro.

Ce i-a cerut premierul Dăncilă ministrului Toader

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, luni seara, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să îi comunice ”cu celeritate” dacă în perioada 2012-2018 Comisia Europeană a mai transmis documente prin care cereau situaţe şi stabilirea paşilor de urmat în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt.

Guvernul va transmite Comisiei Europene o adresă în care cere lămuriri despre posibile ingerinţe în Justiţie, după ce un document din 2012 privind MCV, făcut public duminică, avea şi o listă de persoane cu probleme penale.

 

Cine este în spatele „LISTEI NEGRE”. Premierul Dăncilă cere explicații Comisiei Europene. ATACURI DURE și REACȚII la nivel înalt!

 

„Doamna premier ne-a informat că Guvernul şi/sau ministrul Justiţiei vor transmite o scrisoare de clarificări la Comisia Europeană în legătură cu acest document, prin care să încerce să afle ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informaţiile pe care s-au bazat şi de ce s-a făcut această solicitare şi din ce în ce mai mulţi care şi-au exprimat un punct de vedere consideră şi se poate considera că a fost un act de imixtiune brutală în justitia din România şi se poate spune chiar că era o inducere a unei direcţii că acele persoane trebuie neapărat să fie condamanate. Suţim demersul anunţat”, a declarat Liviu Dragnea.

Lista neagră din 10 octombrie 2012

Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care prezintă o listă de 21 de cerinţe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3.

 

NUME GRELE bifate pe „LISTA NEAGRĂ”. Unde a ajuns DOCUMENTUL de la Comisia Europeană. DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE!

Unul dintre puncte prevede descrierea situaţei si stabilirea paşilor de urmaţi în cazuri de corupţie cunoscute, fiind date şi nume: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.