Evenimentul ZileiSocialLista galbenă. Turiștii români care se întorc din Grecia vor intra în carantină

Lista galbenă. Turiștii români care se întorc din Grecia vor intra în carantină

Lista galbenă. Turiștii români care se întorc din Grecia vor intra în carantină
Românii care vor să își petreacă un concediu în Grecia au primit o veste pe care nu și-ar fi dorit să o audă în aceste zile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a decis să plaseze Grecia pe lista galbenă a țărilor pentru care se impune carantina la domiciliu sau în locația declarată pentru următoarele 14 zile. De la această decizie sunt exceptate persoanele care sunt vaccinate sau au trecut prin boală în ultimele săptămâni și dovedesc acest lucru.

Decizia a fost anunțată, joi, și a venit ca un bumerang pentru românii care și-au cumpărat bilete de vacanță în Grecia, pentru a petrece câteva zile în insulele elene. În prezent, în Grecia este raportată o rată de infectare de 3.71 la mia de locuitori.

În timp ce partea română a luat această decizie, Ministerul Turismului de la Atena a anunțat că Grecia va deschide larg porțile tuturor turiștilor.

„Pentru turiştii din UE, inclusiv pentru români, Grecia se va deschide undeva la mijlocul lunii aprilie, înaintea sărbătorilor pascale. Ştim că ţara noastră este o destinaţie preferată pentru petrecerea acestor sărbători. Ca să poată veni cineva în ţara noastră trebuie să aibă un test negativ, fie să fie vaccinat, ori să fi trecut deja prin boală”, a precizat ministrul grec al turismului Charis Theocharis, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ce alte țări mai apar pe lista galbenă

Pe lista galbenă regăsim și alte țări căutate de turiștii români, precum Cipru, Bulgaria, Muntenegru sau Turcia. De exemplu, în Turcia autoritățile nu pun prea multe condiții turiștilor, pe care a anunțat deja că îi așteaptă cu brațele deschise.

Țările aflate pe lista respectivă sunt: Uruguay, Bermuda, Curacao, Cipru, Turcia, Bahrain, Suedia, Puerto Rico, Andorra, San Marino, Franța, Croația, Argentina, Polonia, Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Aruba, Estonia, Olanda, Slovenia, Syechelles, Bosnia și Herțegovina, Chile, Lituania, Iordania, Muntenegru, Bulgaria, Capul Verde, Kuweit, Cehia, Qatar, Liban, Brazilia, Ucraina, Kosovo, Belgia, Paraguay, Luxemburg, Columbia, Armenia, Austria, Letonia, Grecia, Mongolia, Iran, Liechtenstein, Peru, Italia, Oman, Maldive, Germania, Canada, Elveția, Insilele Bonaire, Georgia, Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii, Costa Rica și Africa de Sud.


Accesează: