Evenimentul Zilei > Actualitate > Lipsesc 100 de milioane de femei de pe PLANETĂ. Ce s-a ÎNTÂMPLAT
Lipsesc 100 de milioane de femei de pe PLANETĂ. Ce s-a ÎNTÂMPLAT

Lipsesc 100 de milioane de femei de pe PLANETĂ. Ce s-a ÎNTÂMPLAT

Potrivit unul studiu citat de AFP, bărbaţii sunt cei care vor pune punct acestei planete!

Problema a fost semnalată şi cu mai mulţi ani în urmă, când cîştigătorul premiului Nobel, Amartya Sen, a publicat un articol cu un titlu şocant: "Lipsesc 100 de milioane de femei", însă, din nefericire, cifra a crescut în ultimele două decenii, ajungînd la 160 de milioane.

Se răspândeşte

După cum nota AFP, antropologii se tem că dezechilibrul dintre sexe va genera aşa numitele "ţări de burlaci" în care bărbaţii se vor lupta să îşi găsească o parteneră. Conform specialiştilor, schimbarea se va produce relativ repede, iar primele efecte vor putea fi resimţite în următorii 50 de ani. Acest studiu se bazează pe cifre exacte: se nasc 106 băieţi la 100 de fete, iar în China proporţia a ajuns la 120 de băieţi la 100 de fete.

Tendinţa se răspîndeşte şi în ţări precum Georgia, Armenia, Azerbaidjan, unde proporţia este de 115/100. După cum notează analiştii, una din cauzele care a dus la această situaţie este şocantă: accesul facil la ecografiile care dezvăluie sexul fătului, mamele care nu doresc să aibă fete facînd mult mai uşor avort.