Messi, desemnat Sportivul Anului de Time. Primul din afara SUA

Messi, desemnat Sportivul Anului de Time. Primul din afara SUA Sursă foto: Facebook/PSG

Lionel Messi a fost desemnat de revista Time drept „Sportivul Anului 2023”, după ce a câștigat Balonul de Aur pentru a opta oară.

Lionel Messi a fost desemnat de revista Time drept „Sportivul Anului 2023”. Campionul mondial a venit de la Paris Saint-Germain la Inter Miami în luna iulie. Astfel a reuşit să ridice nivelul de interes față de fotbal în Statele Unite prin transferul său la Inter Miami.

Lionel Messi, desemnat „Sportivul Anului”

Lionel Messi este primul sportiv din afara SUA onorat cu acest titlu, acordat pentru prima dată în 2019. În 2021, gimnasta Simone Biles a primit distincţia. Mai exact, după baschetbalistul LeBron James (2020) şi naţionala de fotbal feminin a SUA (2019).

Ne puteți urmări și pe Google News

Fotbalistul a jucat un rol cheie în conducerea Argentinei spre primul titlu la Cupa Mondială din ultimii 36 de ani. Atunci au învins Franța, campioana în exercițiu, în finala din decembrie anul trecut.

Jucătorul de 36 de ani nu a dus lipsă de oferte atunci când a părăsit Paris St Germain la începutul acestui an. Într-un final a ales contractul cu Inter Miami, din Major League Soccer.

„Prima mea opţiune era să mă întorc la Barcelona, dar nu era posibil. Era Arabia Saudită sau MLS, iar ambele opţiuni mi se păreau foarte interesante. A trebuit să le analizez şi să mă gândesc, discutând cu familia, înainte de a mă hotărî să vin la Miami”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal, pantofi cu crampoane şi text

Lionel Messi. Sursa foto: Facebook

Ce la determinat să aleagă Inter Miami

Lionel Messi a declarat el pentru Time: „Adevărul este că, din fericire, am avut pe masă mai multe opțiuni interesante și a trebuit să le analizez și să mă gândesc, chiar să le cântăresc cu familia mea, înainte de a lua decizia finală de a veni la Miami”.

Lionel Messi a avut un impact imediat la Miami, marcând 10 goluri în șapte apariții în Cupa Ligii. A dus echipa spre victorie în turneul la care participă echipe din MLS, dar și formații din Mexic.

Sosirea argentinianului în SUA a făcut valuri și în afara terenului. A provocat o creștere a vânzării de bilete. Prețul biletelor la meciurile lui Inter Miami a crescut vertiginos, în timp ce Apple TV, care are un parteneriat de 10 ani cu MLS, a înregistrat o creștere semnificativă a abonamentelor, potrivit firmei de cercetare Antenna.

„Lionel Messi a reușit să facă ceea ce odată părea imposibil: să transforme SUA într-o țară pasionată de fotbal”, scrie Time.

Simone Biles, LeBron James și echipa de fotbal feminin a Statelor Unite au câștigat premiul în ultimii ani, iar jucătorul de baseball Aaron Judge, de la New York Yankees, a câștigat în 2022.