În timpul antrenamentului, Messi nu a acuzat nicio problemă fizică.

Messi „a mers la centrul de pregătire şi a făcut un antrenament diferit”, au precizat surse din clubul FC Barcelona, subliniind că atacantul în vârstă de 32 ani „nu are nicio problemă”.

Conform presei spaniole, argentinianul a rămas în sala de forţă pentru a urma un program care i-a fost pregătit de staff-ul echipei.

Ziarul AS precizează că Messi a efectuat o muncă individuală de prevenţie, pentru a-şi întări musculatura gambei drepte. La începutul sezonului, Messi a stat departe de gazon timp de o lună şi jumătate, din cauza unei accidentări la gamba respectivă.

Antrenorul Barcelonei, Quique Setien, a decis să le acorde joi o zi de pauză jucătorilor săi, care sunt aşteptaţi la antrenamente vineri.

La Liga, oprită la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua pe 11 iunie, cu derby-ul andaluz dintre FC Sevilla şi Betis Sevilla.

Barca, campioana en titre a Spaniei şi liderul clasamentului înaintea întreruperii competiţiei, urmează să revină pe teren sâmbăta viitoare, când va înfrunta în deplasare echipa Mallorca, ocupanta locului 18.

Lionel Messi, mesaj emoționant: „Nu cred că va mai fi la fel ca înainte”

Vedeta echipei FC Barcelona a afirmat că pandemia de coronavirus a dat peste cap o lume întreagă.

De asemenea, Mesii a spus că „nu poate fi nimic mai rău decât să pierzi oameni pe care-i iubeşti”

„Fotbalul, ca şi viaţa în general, nu cred că va mai fi la fel ca înainte. Revenirea la antrenamente, competiţiile, tot ceea ce înainte făceam în mod normal, acum va trebui să le reluăm progresiv. Va fi o situaţie ciudată pentru noi şi pentru oricine va fi nevoit să schimbe dinamica obişnuită a lucrurilor. Mulţi oameni au avut parte de o perioadă nefericită deoarece situaţia i-a afectat într-un fel sau altul, aşa cum s-a întâmplat cu toţi cei care au pierdut pe cineva drag. Nu poate fi nimic mai rău decât să pierzi oameni pe care-i iubeşti, acest lucru mi se pare cel mai nedrept, îmi creează o frustrare enormă”, a spus Messi

În urmă cu două zile, Messi spunea că este „dornic să concureze din nou” şi să încheie un sezon care, în condiţiile actuale, „aduce multe provocări” şi la care jucătorii vor trebui să se adapteze.

„Nu ne putem baza pe ceea ce vom lăsa în urmă anul acesta. Este mai bine să privim spre viitor. Să revenim la rutina antrenamentelor, să ne vedem coechipierii, să jucăm primele meciuri. Sunt sigur că la început va fi ciudat, dar aştept cu nerăbdare să concurez din nou”, a afirmat Messi.

Vedeta argentiniană a făcut aceste declaraţii în cadrul celui de-al patrulea episod din „Mindfulness Matters” („Mentalitatea este totul”), o iniţiativă a mărcii Adidas care reuneşte sportivi din diferite discipline cu obiectivul de a se susţine reciproc şi de a-şi menţine o mentalitate pozitivă în cursul pandemiei de coronavirus.

Pentru Messi, acest „nou normal” al fotbalului aduce multe provocări: „Pregătirea grupului este aceeaşi ca în cazul celorlalte meciuri. Dar la nivel individual, fiecare persoană trebuie să se pregătească şi să vizualizeze jocul fără suporteri, ceea ce este foarte ciudat”.

Vorbind despre impactul acestor săptămâni în afara terenului, Messi a spus că menţinerea contactului cu coechipierii săi a fost cheia. „Acum, mai mult ca oricând, este important să fii în contact cu echipa. Ocazional, ne-am reunit virtual pentru a vorbi şi a ne vedea. Şi am vorbit în fiecare zi cu mulţi alţii”, a adăugat el.

Fotbalul spaniol este suspendat din martie din cauza pandemiei de coronavirus, virusul ducând în această ţară la 27.000 decese.

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, şi-a exprimat speranţa că actualul sezon va putea fi reluat pe 11 iunie, pentru disputarea ultimelor 11 etape de campionat.

„Vom începe, dacă Dumnezeu doreşte, pe 11 iunie. Să sperăm că Madridul şi Barcelona vor trece la Faza a 2 a relaxării. Sunt peste 130 de persoane din LaLiga care lucrează pentru ca totul să poată fi făcut într-o formă nouă. Călătorii, organizare, totul. Suntem pregătiţi”, a declarat Tebas cu ocazia unui forum virtual organizat de publicaţia sportivă madrilenă.

Preşedintele La Liga a mai explicat, de asemenea, că forul pe care îl conduce analizează mai multe opţiuni pentru a compensa absenţa publicului din tribune, în timpul meciurilor, care se vor disputa cu porţile închise, potrivit agerpres.ro