Polonia și conducătorii de dreapta ai Italiei urmează să își cimenteze "relațiile speciale" la o întâlnire de la Varșovia, ceea ce ar putea transforma o nouă forță anti-UE într-o forță majoră în următorul Parlament European (PE). 

La întrevederea de astăzi, 9 ianuarie, între șeful partidului polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski și ministrul italian de interne și vicepremierul Matteo Salvini, se va discuta despre aderarea Poloniei la noul grup al lui Salvini.

"Este o întâlnire la cel mai înalt nivel: dacă Kaczynski se întâlnește cu un alt politician, acesta este un semn al unei anumite relații speciale", a declarat ministrul polonez de externe, Jacek Czaputowicz. "Trebuie să discutăm chestiuni legate de Parlamentul European", a adăugat Czaputowicz. 

Jacek Sasin, deputat al partidului de guvernământ, a declarat că este "nesigur" dacă întâlnirea va "realiza un anumit obiectiv, un acord".  Dar Salvini și Kaczynski ar "schimba idei … despre cum ar trebui să funcționeze Uniunea Europeană", a spus el.  "Există cu siguranță puncte de vedere diferite între noi și dl. Matteo Salvini … dar asta nu înseamnă că nu avem niște idei comune despre modul în care proiectul european ar trebui modificat", a adăugat el.  Partidul lui Kaczynski se află în prezent în grupul de dreapta al Conservatorilor și Reformiștilor (ECR), care are 73 de deputați, titrează euobserver.