Evenimentul Zilei > Actualitate > Liderul Oţelul, acuzat de blat la „masa verde”
Liderul Oţelul, acuzat de blat la „masa verde”

Liderul Oţelul, acuzat de blat la „masa verde”

Contracandidatele gălăţenilor la titlu s-au "inflamat" după ce echipa lui Dorinel Munteanu a câştigat cu 3-0 meciul cu Pandurii, care ar fi trebuit să se joace mâine.

Partea a doua a campionatului intern de fotbal s-a reluat cu 48 de ore mai devreme. Ieri, la sediul LPF, "s-a jucat" meciul Pandurii Târgu-Jiu – Oţelul Galaţi. Moldovenii, liderul Ligii I, au câştigat la "masa verde" (scor 3-0), fiind beneficiarii unui litigiu financiar pe care gorjenii îl au de mai multă vreme cu Dinamo.

Pentru că echipa Pandurii nu a achitat o datorie de aproximativ 500.000 de euro către dinamovişti, în contul transferului lui Ilie Iordache, oltenii nu au fost programaţi de către LPF pentru partida de mâine, care ar fi trebuit să aibă loc la Târgu-Jiu, de la ora 14.30, contra Oţelului.

"Cât timp ai făcut parte din «Cooperativă», nu te schimbi"

Antrenorul Dorinel Munteanu a spus că nu se poate bucura de un succes obţinut la "masa verde". "Cred că avem şi de pierdut pentru că nu vom juca, mai ales că venim după o perioadă destul de lungă fără meciuri oficiale".

"I-am întors pe băieţi din drum. Plecaseră spre Târgu-Jiu şi erau undeva pe la Piteşti. E a doua victorie a Oţelului în acest an, 2011. Prima a fost repurtată în faţa garajului care împiedica ridicarea celui de-al patrulea stâlp al nocturnei (n.r. – care a fost dărâmat recent)", ne-a declarat Marius Stan, directorul general al echipei Oţelul.

Şefii contracandidatelor la titlu ale gălăţenilor au vorbit la unison despre un aranjament între Oţelul şi Pandurii. "Mi se pare un blat ordinar. Cei de la Pandurii n-au vrut să joace!", a tunat Adrian Porumboiu, patronul de la FC Vaslui. Acţionarul dinamovist Cristi Borcea a fost la fel de vehement. "A fost rea-voinţă. O să vedeţi că înaintea meciului cu Dinamo, din etapa viitoare, banii se vor plăti", a spus Borcea la GSP TV.

Afirmaţiile sale au fost susţinute de Marian Iancu, patornul echipei FC Timişoara. "Marius Stan poate să păcălească pe oricine, dar nu pe mine. Cât timp ai făcut parte din «Cooperativă», nu ai cum să te schimbi. Dunărea nu are suficientă apă ca să spele păcatele lui Marius Stan. A recunoscut public că a făcut blaturi", a tunat bossul timişorenilor.

Dacă formaţia din Târgu-Jiu nu va stinge litigiul cu Dinamo şi nu va fi programată la jocul de săptămâna viitoare pe care ar trebui să îl dispute chiar împotriva "câinilor", în deplasare, atunci, automat, oltenii vor fi retrogradaţi.

42 de puncte
are acum Oţelul, cu opt mai multe decât FC Timişoara, ocupanta locului secund, şi cu 13 peste Dinamo şi Steaua. CFR Cluj este la 15 puncte de lider

LITIGIU

Transferul lui Iordache i-a înfundat

Atacantul Ilie Iordache, mărul discordiei dintre Dinamo şi Pandurii, a fost jucătorul "câinilor", iar în perioada 2006-2008 a fost împrumutat la formaţia Pandurii. Gorjenii l-au cumpărat în 2008, dar nu au achitat banii datoraţi.

În 2009, fotbalistul s-a transferat în Grecia, la formaţia AEK Atena, pentru suma de 5 euro, pentru ca echipa Pandurii să nu fie nevoită să plătească un milion de euro către Dinamo.

Anul trecut, jucătorul a ajuns sub formă de împrumut la Rapid, iar în acest sezon competiţional el s-a întors la Târgu-Jiu. Ieri, Iordache a fost transferat de echipa Unirea Urziceni.