Lucian Boncu a fost reținut sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat si trafic de cocaine. Procurorii DIICOT l-au monitorizat ambiental timp de mai multe luni și așa au descoperit ce rețea puternică își crease Boncu în Timișoara în ultimii ani.

Cordunenii în Iași, Boncu pe Timișoara, Iovănuț la Arad, Tâmplaru din Sibiu, aceștia sunt doar câțiva lideri interlopi pentru care traficul de droguri reprezintă afacerea de bază, sursa banilor negri câștigați cu ușurință. Pe Bega, autoritatea lui Lucian Boncu a fost recunoscută de toți „șmecherii” din oraș, iar fiecare dealer de droguri îl recompensa periodic fie cu diferite sume de bani, fie prin oferirea de droguri pentru consum personal.

Potrivit datelor DIICOT, Lucian Boncu afla informații secrete din anchetele Poliției Timișoara cu ajutorul unui ofițer.

Fiindcă distribuiau cocaine doar unui cerc restrâns de dealeri locali și consumatori fideli, iar „afacerile” se derulau în apartamentele celor din urmă, marii jucători de pe piața drogurilor nu puteau fi dovediți atât de ușor de anchetatori, notează ziare.com.

Însă, reținerea traficantului sârb Milorad Mladenovici, zis „Bosanat”, în aprilie 2019, împreună cu principalul său colaborator, Novac Radu Alin, zis „Jack”, schimbă șansele procurorilor. În luna iulie, aflat în arest, „Bosanat” își sună amicii, printre care și pe Lucian Boncu, iar ultimului îi transmite că a fost citat ca martor și îl sfătuiește să se țină tare la audieri. Astfel ajung oamenii legii pe urmele lui Boncu.

DIICOT descoperă că Lucian Boncu se întâlnea cu principalii săi colaboratori într-un apartament pe strada Trandafirilor, din comuna Giroc, lângă Timișoara. Procurorii solicită judecătorilor mandate de supraveghere tehnică (MST) și, timp de trei luni (iulie-septembrie) îl „filează” (video, audio și foto) pe Boncu.

Supravegherea a arătat, dincolo de orice dubiu, că Lucian Boncu se ocupa cu traficul de cocaină. Mai mult, anchetatorii au refăcut și întreaga rețea de traficanți, dar și relațiile dintre ei – cine îi coordona și cine dădea ordinele. A căzut pe interceptare și ofițerul care îi vindea lui Boncu toate informațiile din dosarele aflate în derulare, s-a aflat și despre cluburile de noapte în care se consumau drogurile – Casa Ponton Baraj era una dintre locațiile cel mai des pomenite.

În noaptea de 7 spre 8 septembrie, interlopii dau o petrecere de pomină și fac greșeala să arunce gunoiul strâns în doi saci în pubela din fața curții. Într-un sac, procurorii au găsit instrumentele folosite pentru porționarea cocaina! Iar amprentele de pe bonguri (instrument pentru prizat cocaina) au corespuns și ele cu cele ale interlopului Lucian Boncu.