Evenimentul Zilei > Justitie > Liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, judecat pentru conflict de interese, este propus de PSD ca vicepreședinte al Camerei Deputaților în locul lui Hrebenciuc
Liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, judecat pentru conflict de interese, este propus de PSD ca vicepreședinte al Camerei Deputaților în locul lui Hrebenciuc

Liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, judecat pentru conflict de interese, este propus de PSD ca vicepreședinte al Camerei Deputaților în locul lui Hrebenciuc

Înaintea şedinţei de plen, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca în plen să se ia act de demisia lui Viorel Hrebeniciuc, urmând ca demisia să apară în Monitorul Oficial, iar în acel moment acesta se pune la dispoziţia justiţiei, a anunţat secretarul Camerei Ion Ciolacu.

Ciolacu a precizat că plenul va vota înlocuirea lui Viorel Hrebeniciuc din funcţia de vicepreşedinte al Camerei cu Marian Neacșu,  actualul lider al grupului PSD.

Cine este Marian Neacșu

Deputatul PSD Marian Neacsu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Social-democratul este acuzat de conflict de interese. Potrivit hotnews.ro: Marian Neacșu este cel care a suplimentat ordinea de zi a ședintei de plen de marți, 10 decembrie, introducand proiectul de lege privind amnistia/grațierea, modificările la Codul Penal și legea lobby-ului. In plus, deputatul PSD este unul din cei 13 inițiatori ai unui proiect de lege depus la începutul lunii în Parlament, care face imposibilă anchetarea parlamentarilor de către ANI.

Acuzațiile procurorilor

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Neacşu Marian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese", se arată într-un comunicat din decembrie 2013, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Potrivit rechizitoriului, Marian Neacșu, în calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale în cadrul biroului său parlamentar şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 – decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta. Dosarul este judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acuzațiile ANI

Potrivit inspectorilor ANI, care au sesizat PG, Marian Neacşu (deputat PSD) a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, doamna Cristina Monica Neacşu, începând cu data de 01.07.2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 23 Ialomiţa, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu data de 01.07.2009 – prezent, de către fiica lui Marian Neacşu, Cristina Monica Neacşu, a fost de 16.642 Lei (aproximativ 3.962 Euro).

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News