Evenimentul Zilei > International > Liderii europeni anunţă cum împart imigranţii pe ţări
Liderii europeni anunţă cum împart imigranţii pe ţări

Liderii europeni anunţă cum împart imigranţii pe ţări

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker trebuie să prezinte miercuri propunerile pentru repartizarea celor 120.000 de refugiaţi în UE, ceea ce reprezintă, în viziunea Germaniei, un prim pas.

În timpul discursului său despre Uniunea Europeană în faţa Parlamentului de la Strasbourg, Juncker trebuie să detalieze un plan ale cărui linii sunt deja stabilite şi cunoscute.

Acesta prevede împărţirea între statele UE  a 120.000 de refugiaţi în următorii doi ani. Aceste cote plasează Germania pe prima linie, cu 26,2 %, adică 31.443 de refugiaţi, urmată de Franţa, 20%, 24.031 de refugiaţi şi Spania, 12,4%, 14.931 de refugiaţi.

Însă Germania a făcut un apel la ţările membre ale UE să meargă mai departe de aceste cote şi să îşi deschidă porţile pentru zecile de mii de refugiaţi care vin la frontierele vechiului Continent.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.