Nu există vuiet mai mare decât cel al unui idol prăbușit de pe soclu! La scurt timp după dezvăluirile pe care Argento le-a făcut despre Weinstein, actrița a încheiat un aranjament pentru a cumpăra tăcerea propriului său acuzator: Jimmy Bennett, un tânăr actor care afirmă că Asia l-a agresat sexual într-o cameră de hotel din California cu câțiva ani în urmă. Tânărul împlinise 17 ani de două luni de zile, iar vârsta consimțământului sexual în California este de 18 ani. Ceea ce înseamnă viol și pedofilie. Argento avea la vremea agresiunii 37 de ani.

Dovezile, care au fost trimise ziarului New York Times printr-un email criptat și anonim, cuprind între altele un „selfie” datat 9 mai 2013, cu cei doi tolăniți în pat.

Ca parte a înțelegerii, Bennett, care are acum 22 de ani, i-a cedat lui Argento, de 42 de ani, fotografia și drepturile de utilizare. În schimb, aceasta i-a vărsat în cont suma de 380.000 de dolari.

Trei persoane au confirmat pentru New York Times veridicitatea întregii afaceri și a documentelor. Carrie Goldberg, avocata Asiei Argento, și Gordon K. Satro, avocatul lui Jimmy Bennett, au refuzat să comenteze informațiile.

Potrivit documentelor deținute de ziarul american, Bennett a fost scos din sărite de fățărnicia lui Argento și s-a hotărât să declanșeze acțiunea în justiție împotriva ei în noiembrie 2017, la o lună după ce aceasta îl acuzase pe Weinstein de viol. Într-o plângere pe care avocatul lui Bennett a trimis-o avocaților lui Argento, tânărul susține că „i s-a provocat în mod intenționat o stare de șoc emoțional și pierderi salariale în urma unei agresiuni sexuale”.

Jimmy Bennett a câștigat peste 2,7 milioane de dolari în cei cinci ani de dinainte de 2013, însă de atunci câștigurile sale s-au prăbușit la o medie de 60.000 de dolari pe an, lucru atribuit de avocații săi traumei sexuale produse de întâlnirea cu Asia Argento.

 

Căzută pe „terenul de vânătoare” de la Cannes

În octombrie 2017, The New Yorker publica un articol în care 13 femei, printre care Asia Argento, îl acuzau pe Harvey Weinstein de agresiuni sexuale și viol. Asia, al cărei tată, Dario Argento, este un cunoscut regizor italian de filme horror, și-a început cariera de actriță de mică și a câștigat două premii David di Donatello, echivalentul italian al Oscarurilor. De asemenea, ea este și regizoare, scriitoare și muzician.

După dezvăluirile făcute despre Weinstein, Argento a devenit în scurt timp una dintre liderele mișcării femeilor abuzate de bărbați, transformată rapid în platforma ideologică mondială a feminismului sub emblema #MeToo.

În luna mai, anul acesta, ea a rostit un discurs electrizant la Festivalul de la Cannes, în care a numit manifestarea drept „terenul de vânătoare” al lui Weinstein și a povestit cum acesta a violat-o aici în 1997.

Asemenea tuturor celorlalte actrițe abuzate, Asia Argento nu l-a denunțat pe Weinstein. Dimpotrivă, a continuat timp de mulți ani relația sexuală, profitând de protecția și influența producătorului care i-a asigurat o carieră strălucită. Actrița și-a justificat lunga tăcere prin frica de a nu-l înfuria pe mogul și spune că s-a simțit neputincioasă. „După viol, a câștigat”, a declarat Argento pentru The New Yorker. Avocații lui Weinstein au susținut că în cazul tuturor actrițelor care se plâng de abuz a fost vorba de relații consensuale.

Mama își folosește copilul ca momeală

Jimmy Bennett a început să joace la vârsta de 6 ani, apărând în zeci de clipuri comerciale și apoi în spectacole de televiziune. Cariera sa a explodat în 2003, când a jucat alături de Eddie Murphy în „Daddy Day Care” („Grădinița lui Tăticu”).

Bennett avea 7 ani, în 2004, când a jucat în „The Heart is Deceitful Above All Things”, un film la care Asia Argento a semnat scenariul, regia și a jucat în rolul principal. Pelicula descrie relația sumbră dintre o prostituată toxicomană (Argento) și fiul ei (Bennett). Femeia își îmbracă fiul ca pe o fetiță pentru a atrage bărbații. Până la urmă, copilul este violat.

„În trepidație… Țigări cum nu sunt altele”

Pe 9 mai 2013, în ziua întâlnirii lui Argento cu Bennett în camera ei de la hotelul Ritz-Carlton, din Marina del Rey, California, actrița a postat pe Instagram: „@jimmybennett în trepidație #marinadelrey țigări cum nu sunt altele săptămâna viitoare.” Bennett a răspuns: „Aproape am ajuns!:)” Tânărul, care nu putea conduce din cauza unei afecțiuni la ochi, a venit însoțit de un membru al familiei.

Potrivit plângerii penale inițiale, Argento i-a cerut rudei să îi lase singuri în cameră, apoi i-a dat lui Bennet să bea și i-a arătat câteva notițe pe care le scrisese despre el. Apoi l-a sărutat, l-a îmbrâncit în pat, i-a scos pantalonii și i-a făcut sex oral, după care s-a suit peste el și au avut un act sexual, arată documentul.

Mai târziu, în aceeași zi, Argento a postat pe Instagram un selfie cu ei doi și următoarea explicație: „Cea mai fericită zi din viața mea reîntâlnire cu @jimmybennett xox” și apoi altă postare: „Jimmy va juca în următorul meu film cu siguranță”.