Evenimentul Zilei > International > Lider din Congresul SUA, rănit într-un atac armat
Lider din Congresul SUA, rănit într-un atac armat

Lider din Congresul SUA, rănit într-un atac armat

Un important congressman american și consilieri ai săi au fost împușcați, ieri, într-un atac cu armă semiautomată, care a avut loc la o bază sportivă din Alexandria, o suburbie a capitalei Washington DC.

Congressmanul Steve Scalise, rănit la șold, a fost operat și se afla în afara oricărui pericol. Doi ofițeri au fost și ei răniți în acest incident. Polițiștii au anunțat că atacatorul a intrat pe teren unde a tras 50-100 de focuri, a fost și el rănit, imobilizat și apoi transportat la spital. Congressmanii se antrenau pentru meciul anual de baseball, programat pentru azi.

Președintele Donald Trump s-a declarat profund întristat de această tragedie și a scris pe Twitter că se roagă pentru „membrii Congresului, angajați, polițiștii și toți cei afectați de tragedie”. Steve Scalise (51 de ani) este numărul trei republican în Congresul, responsabil cu organizarea la vot. A fost ales în 2008, fiind anterior membru al Legislativului din statul Louisiana.

Este căsătorit și are doi copii. Senatorul Jeff Flake a declarat presei că l-a văzut bine pe atacator – era un bărbat alb, de vârstă mijlocie, îmbrăcat într-un tricou albastru