Evenimentul Zilei > International > MESAJUL liderului reţelei teroriste Al-Qaida. Oraşul Tel Aviv este teritoriu musulman şi nu poate fi cedat
MESAJUL liderului reţelei teroriste Al-Qaida. Oraşul Tel Aviv este teritoriu musulman şi nu poate fi cedat

MESAJUL liderului reţelei teroriste Al-Qaida. Oraşul Tel Aviv este teritoriu musulman şi nu poate fi cedat

Ayman al-Zawahri, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, afirmă într-o înregistrare recentă că oraşul Tel Aviv este teritoriu musulman şi nu poate fi cedat evreilor, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters. Reamintim că Statele Unite sunt prima naţiune care îşi mută ambasada în Israel la Ierusalim. Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia,

Mai exact, în înregistrarea difuzată duminică, în ajunul inaugurării Ambasadei SUA de la Ierusalim, liderul reţelei teroriste susţine că practic ţările musulmane au recunoscut existenţa statului Israel prin semnarea Cartei ONU, ce stipulează recunoaşterea integrităţii teritoriale a fiecărui stat membru, inclusiv Israel.

"Multe (ţări) au stabilit chiar relaţii publice sau secrete cu Israelul şi au acceptat Tel Avivul sau Ierusalimul de Vest drept capitală a Israelului, chiar dacă de asemenea este şi un teritoriu musulman care nu poate fi cedat evreilor", a spus Zawahri într-o înregistrare postată pe o pagină de internet utilizată de reţeaua islamistă.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă, potrivit terminologiei utilizate de liderii politici israelieni. Astfel,  Autoritatea Palestiniană vrea ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian.

Reamintim că Statele Unite sunt prima naţiune care îşi mută ambasada în Israel la Ierusalim. Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia, potrivit mediafax.ro.