Evenimentul ZileiActualitateLicoarea-minune. TEST pe voluntari. Nu există o explicaţie pentru acest efect benefic

Licoarea-minune. TEST pe voluntari. Nu există o explicaţie pentru acest efect benefic

Licoarea-minune. TEST pe voluntari. Nu există o explicaţie pentru acest efect benefic
Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Basel din Elveţia a arătat că o anumită “licoare” stimulează organismul.

Mai ales “memoria de lucru”. Descoperirea este foarte importantă, în special pentru pacienţii care suferă de tulburări cognitive, cum ar fi demenţa.
Ceaiul verde are efecte benefice nu doar asupra sănătăţii. Cercetarea a demonstrat că această băutură, originară din Asia, măreşte capacitatea cognitivă. Şi alte studii anterioare sugerau că ceaiul verde măreşte performanţele cognitive, dar nu exista o explicaţie pentru acest efect benefic. Cercetarea recentă a demonstrat că extractul de ceai verde măreşte gradul de conectivitate al creierului.

Rezultate mai bune

Ne puteți urmări și pe Google News

Voluntarii care au luat un extract de ceai verde au avut rezultate multe mai bune la test, memoria lor de lucru funcţionând mult mai bine decât cea a voluntarilor care au luat placebo.
Subiecţii au fost supuşi apoi unui test la RMN, pentru a se vedea activitatea lor cerebrală şi modul în care aceasta este stimulată de băutura cu extrect de ceai verde.
Cei care au băut acest extract aveau o mai bună conectivitate între cortexul frontal şi cel parietal al creierului, precizează profesorul Stefan Borgwardt, de la Psychiatric University Clinics, care a participat la studiu.

 


Accesează: