Licitația unui tablou a fost blocată de Guvernul spaniol. Opera ar putea fi atribuită unui mare pictor

Licitația unui tablou a fost blocată de Guvernul spaniol. Opera ar putea fi atribuită unui mare pictor

Un tablou a fost retras de la licitație de Guvernul spaniol sub pretextul că acesta ar putea fi atribuit unui mare pictor.

Vânzarea prin licitație a unui tablou a fost blocată de Guvernul spaniol. Tabloul este un ulei pe pânză și ar putea fi atribuit lui Caravaggio. Până în momentul licitației opera se credea a fi realizată de un pictor de la școala lui José de Ribera şi estimată la 1.500 de euro, a indicat ministrul Culturii. "Ministrul Culturii declară "neexportabil" un tablou care ar trebui să fie vândut la licitație la Madrid căci ar putea fi atribuit lui Caravaggio", celebrul pictor italian al Renaşterii, a scris pe Twitter José Manuel Rodriguez Uribes, publicând un articol al cotidianului El Pais despre caz.

Tabloul "Ecce Homo" a fost retras de la licitaţie, a confirmat pentru AFP casa de vânzări Ansorena.

Tabloul nu va putea ieși din Spania

"Diverşi experţi analizează acum opera", a adăugat aceasta, confirmând că pânza "a fost declarată neexportabilă (de autorităţi) şi nu va putea ieşi din Spania".

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit specialistei Maria Cristina Terzaghi, profesor asociat de istoria artei la Universitatea Roma Tre, acest tablou este un Caravaggio. "Este el", a asigurat ea în cotidianul La Repubblica.

"Mantia purpurie cu care este îmbrăcat Hristos are aceeaşi valoare ca roşul Salomeei (cu capul Sfântului Ioan Botezătorul) de la Prado din Madrid", semnat de Caravaggio, potrivit specialistei. "Această operă prezintă o legătură profundă cu picturile realizate (de Caravaggio) la începutul sejurului său la Napoli".