Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii vor munci și în vacanța parlamentară. ANUNȚUL lui Orban despre activitatea PNL
Liberalii vor munci și în vacanța parlamentară. ANUNȚUL lui Orban despre activitatea PNL

Liberalii vor munci și în vacanța parlamentară. ANUNȚUL lui Orban despre activitatea PNL

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor munci în întreaga perioadă a vacanței parlamentare. Activitatea acestora va consta în principal în monitorizarea cu atenție a ceea ce se petrece în Cabinetul Tudose, în condițiile în care Guvernul a fost abilitat de către Parlament să emită ordonanțe peste vară.

"Am hotărât în cadrul Biroului Executiv că PNL va fi în activitate pe toată perioada vacanţei parlamentare. Am stabilit un calendar privind prezenţa în teritoriu a reprezentaţilor conducerii naţionale, am stabilit un calendar de repunere în funcţiune a comisiilor de specialitate ale PNL, astfel încât ele să devină active pe perioada verii şi până la sfârşitul verii să avem reactualizate toate programele sectoriale. Vom monitoriza cu maximă atenţie tot ce se întâmplă în cadrul fiecărui minister, pentru că există în legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară nişte domenii în care pot să facă exact cum au făcut cu Ordonanţa 13, să ne trezim cu cine ştie ce acte normative publicate în Monitorul Oficial fără niciun fel de dezbatere publică, acte normative care pot să genereze efecte catastrofale pentru economie", a declarat Orban, la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres

Conducerea PNL a hotărât luni ca în maximum două săptămâni să se facă un inventar al propunerilor legislative formulate de parlamentari ai partidului, pentru a decide care dintre aceste proiecte de lege vor fi susţinute în continuare, pentru că există o serie de iniţiative individuale "care nu vor reflecta viziunea programul politic al partidului adoptat la Congres". 

Liberalii au decis să organizeze, începând de săptămâna viitoare, dezbateri pe tema noilor măsuri fiscale din programul de guvernare al PSD, precum impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate şi amânarea reducerii TVA, la care vor invita reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai partidelor parlamentare, cu intenţia de a ”mobiliza” societatea împotriva intenţiilor anunţate de social-democraţi.

"Am hotărât să demarăm ample dezbateri cu mediul de afaceri, cu toate persoanele care sunt afectate negativ de propunerile de modificare a legislaţiei, astfel încât să mobilizăm întreaga societate împotriva acestor măsuri care riscă să arunce România în criză economică. Vom organiza atât la Bucureşti, cât şi în toată ţara întâlniri, dezbateri cu tot ce înseamnă mediul de afaceri, oameni aparţinând profesiilor liberale, cu manageri ai companiilor private, cu persoane care sunt afectate negativ şi, mai ales, cu orice persoană care este conştientă de riscurile enorme pe care le va presupune adoptarea unor astfel de măsuri", a spus Orban.

El a precizat că la dezbateri vor fi invitaţi şi reprezentanţii partidelor parlamentare şi a anunţat că PNL va face "o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la efectele extrem de grave pe care le-ar putea aduce asupra evoluţiei economiei în ansamblu, dar şi a societăţii, aceste măsuri fiscale care vor duce la închiderea a zeci de mii de companii, care vor alunga din România mii, poate zeci de mii de companii".

Efectele vor fi catastrofale pentru toate categoriile de populaţie şi, din cauza asta, transmitem un mesaj extrem de serios către toţi românii să se opună acestor aberaţii fiscale care pot să pună pe butuci economia românească”, a conchis Ludovic Orban. 

Dezbaterile vor începe lunea viitoare, pe 10 iulie, şi vor fi organizate şi moderate de senatorul PNL Florin Cîţu alături de prim-vicepreşedintele liberal Iulian Dumitrescu.

Alte discuții care au fost purtate în ședința PNL a Biroului Executiv au fost atribuțiile vicepreședinților regionali, potrivit lui Orban.

"Evident, în fişa postului vicepreşedinţilor regionali va fi şi atingerea obiectivelor din programul de dezvoltare în plan organizaţional, inclusiv identificarea de candidaţi de primari în toate localităţile în care PNL nu are primar. Am spus că mă uit cu mare interes în exteriorul partidului şi orice om de calitate, orice om cu expertiză este bine venit în partid, dar întâi ne uităm şi în PNL pentru că sunt mulţi oameni de valoare care au fost uitaţi de conducerea naţională", a explicat Ludovic Orban. 

Liderul liberalilor a mai anunțat că va fi făcut un recensământ al membrilor partidului, adăugând că la ora actuală PNL are între 150.000 şi 200.000 de membri. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: