Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii susţin că Predoiu are un avans de 17 puncte peste Nicuşor Dan
Liberalii susţin că Predoiu are un avans de 17 puncte peste Nicuşor Dan

Liberalii susţin că Predoiu are un avans de 17 puncte peste Nicuşor Dan

Potrivit unor surse liberale, Cătălin Predoiu este cotat mult mai bine decât contracandidatul său de la USB, Nicuşor Dan, conform unui sondaj ce va fi dat publicităţii mâine

Săptămâna trecută, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, spunea că se va retrage din această postură doar pentru a-l susţine pe cel mai bine plasat candidat la Primăria Generală care se revendică Dreptei, decizia urmând să fie luată în urma unui sondaj care urma să fie făcut public luni. „De azi dimineaţ ă am declanşat un alt sondaj de opinie pentru a măsura şi evoluţii. (…) Vom veni din nou luni transparent, deschis, cu informaţiile pe care le avem”, declara zilele trecute şi vicepreşedintele PNL Mihai Voicu.


Nicuşor Dan a afirmat că îi dă în judecată pe Marian Preda şi Sebastian Bodu după ce l-au acuzat că are legături cu Aedificia Carpaţi.


Cu toate acestea, acum, potrivit unor surse liberale din interiorul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu ar avea un avans de 17 puncte în faţa lui Nicuşor Dan, cu o săptămână înainte de alegerile locale. Deşi rezultatul trebuia făcut publicită – ţii luni, aşa cum a spus Mihai Voicu, acesta a fost amânat cu o zi şi va fi făcut public marţi. În acest context, scenariul retragerii lui Predoiu în favoarea lui Nicuşor Dan, aşa cum s-a vehiculat, este aproape imposibil, în condiţiile în care ar pune PNL întro postură ridicolă, mai ales că acesta este al patrulea candidat al liberalilor la Primăria Capitalei.


FOTO; Nicuşor Dan, candidatul USB, „fură” din voturile lui Cătălin Predoiu pentru Primăria Capitalei FOTO: EVZDe asemenea, Nicuşor Dan a mai fost curtat în trecut pentru a deveni candidatul PNL, dar acesta nu a dorit sub nicio formă să se înscrie în partidul condus de Gorghiu şi Blaga, aceasta fiind o condiţie obligatorie venită din partea liberalilor.

Legătura Nicuşor Dan- Aedificia Carpaţi

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, se află în mijlocul unui scandal public, el fiind acuzat de Marian Preda şi Sebastian Bodu că a dat în judecată Universitatea Bucureşti pentru a apăra interesele unui sponsor de campanie, patronul Aedificia Carpaţi. Dan s-a apărat spunând că liberalul Predoiu e „un candidat disperat să ajungă pe locul 2” şi lansează, prin interpuşi, atacuri mincinoase la adresa sa: „Nu am luat niciodată bani pentru că ASB să înceapă o acţiune în instanţă.Luni voi depune o acţiune în instanţă împotriva lui Preda şi Bodu pentru calomnie”.

În replică, Cătălin Predoiu a postat, pe aceeaşi reţea de socializare, un mesaj video în care îl acuză, voalat, pe Nicuşor Dan de blat cu PSD.