Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii spun că Guvernul îşi arogă paternitatea pe proiecte susţinute de PNL
Liberalii spun că Guvernul îşi arogă paternitatea pe proiecte susţinute de PNL

Liberalii spun că Guvernul îşi arogă paternitatea pe proiecte susţinute de PNL

PNL susține că actualul Guvern continuă să ia măsuri pentru care își arogă paternitatea, dar care, de fapt, aparțin Partidului Național Liberal.

"Executivul a anunţat ieri (miercuri – n.r.) că a adoptat o hotărâre de guvern care modifică şi completează HG nr.124/2013 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru 2013 şi 2014, în urma căreia pacientele care suferă de cancer mamar vor avea, începând de luna viitoare, acces mai facil la tratamente şi reconstrucţie mamară prin endoprotezare. PNL a susţinut necesitatea adoptării acestei măsuri încă de anul trecut, pentru a oferi şansa femeilor cu cancer de sân să revină la o viaţă aproape de normal, cu o inserţie profesională cât mai ridicată", se arată într-un comunicat al PNL, citat de Agerpres.

Liberalii susțin că proiectul a fost inițiat de către deputatul liberal Mircea Roşca, "cel care a depus o propunere legislativă în sensul includerii în rândul serviciilor medicale decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a costurilor protezelor mamare pentru reconstrucţia sânului ca urmare a unei afecţiuni oncologice", şi de către preşedintele CNAS de la acea vreme, liberalul Cristian Buşoi, "care a avut o implicare substanţială în acest demers, fiind cel care a organizat dezbateri, a pregătit detaliile tehnice şi textul hotărârii de guvern".

"Iniţiativa a avut susţinerea publică a ministrului liberal al Sănătăţii din acea perioadă, Eugen Nicolăescu. Ne-am fi aşteptat ca, în comunicarea publică, Guvernul să recunoască implicarea liberalilor şi să nu-şi aroge merite pe care nu le are în totalitate, aşa cum face adeseori. Partidul Naţional Liberal va monitorizare aplicarea în practică a acestei hotărâri, ţinând cont că importanţa acestei operaţii de reconstrucţie mamară este vitală pentru orice femeie care a trecut prin trauma unei operaţii de extirpare a sânului", afirmă liberalii.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: